Videti jedan post
Star 27.03.2011, 22:39   #13
Dovijarski025
Drugar foruma

Dovijarski025's Avatar

Registrovan/a dana: 08.07.2008
Mjesto: Sivac
Godina: 40
Downloads: 309
Uploads: 1
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Korg Pa3X Musikant, 76
Dovijarski025 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Dovijarski025 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pozdrav kolege,

Pročitao sam sve postove, vidim da ima raznoraznih mišljenja, a pravo da vam kažem nikad mi nije palo na pamet da diskutujem o ovome.

Ja sviram Pa2x i trudim se da maksimalno iskoristim sve opcije.
Što se tiče namenskih ritmova i problema sa različitim "soundom" ja to rešavam tako što sam napravio dva, tri kompleta bubnjeva (dance, "live", JV) koji su kompaktni i svaki ritam (bukvalno svaki) iznivelišem i prilagodim zvuku koji ja preferiram.

Preporučujem svim muzičarima koji planiraju da se ozbiljnije bave aranzerima da posvete malo vise pažnje programiranju i pravljenju style-va, pa će tako rešiti i sve ostale probleme koji su navedeni u prethodnim postovima.

Većinu ritmova koje koristim sam pravio. Ritmove koje sam dobio od kolega ili koje sam download-ovao sa sajta uglavnom iznivelišem i nemam problema.

I na kraju samo da potvrdim, DA! Koristim Intro1, Intro2, Intro3/Count in, Variaciju1-2-3-4, Fill1, Fill2 ,Fill3/Break, Ending1-2-3.

Mislim da nije nista loše ako sam sebi odsviram tercu u intro-u ili već nešto slično uradim "svojom rukom" (barem u Pa2x-Pa800 ima dovoljno performansa) i tako poboljšam krajnji proizvod koji izlazi iz aranžera.

Pozz . . .