Tema: Roland BK-7M
Videti jedan post
Star 22.04.2011, 19:47   #5
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Moguce je pozivati ritmove preko MSB, LSB i Pcg! Ako pogledas u manualu videces da za svaki ritam postoji MSB i LSB kojim se poziva a PCG odredjuje kojim partom (Var, Fill, Intro, Ending) ce da krene ritam. Mora obavezno da se upise PCG inace pozivanje nece biti odradjeno! Tako pise u manualu (str. 70).
Koliko shvatam, mora se odrediti jedan midi kanal koji ce biti master kanal za ritmove (preko kog ce se slati ove poruke)!
Dodato:
Inace, za cenu se u potpunosti slazem! Ali se ne slazem da mora da bude nezgodno pozivanje ritmova i boja preko mastera! Recimo ja na svom Novationu Zero Sl u svakom od 40 Template-a imam 46 programibilnih dugmica, 16 potenciometara i 8 klizaca! Svakom od njih moze da se programira koju vrstu poruka da salje, na koji kanal i sl. Tako recimo, mogu na jedan Template (sto bi na klavijaturi bila banka) da stavim 46 ritmova koje cu pozivati pritiskom na samo jedno dugme! Isto je sa bojama, performansima itd.
Dodato:
Ovo oko promena ritmova funkcionise sto posto, danas sam probao ovo da uradim na Tyrosu 3 i funkcionise i na njemu jedino sto je kod njega komplikovanije sto sve ide preko SysEx poruka a ne preko MSB, LSB i Pcg.

Promijenjeno od Akordeonista (22.04.2011 u 19:59 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Akordeonista je offline   Reply With Quote