korg pa500 ili m50
Evo mene nakon nekog vremena nakon što sam dobio ban. U međuvremenu sam odustao od kupnje pa50sd, zbog toga što želim u startu si uzeti malo bolju klavijaturu.E sad sam u još većoj dilemi nego sa pa50sd jer sam u međuvremenu naletio na snimke m50 i moram priznat da mi se sviđaju njegove mogućnosti i znam da je workstation, ali pitam se koliko mi zaista i treba aranžer. Aranžer bi bio pa500. Ne planiram svirati u bendu, samo za svoju dušu i prijetelje. Od glazbe slušam gotovo sve, osim teškog metala i sličnih stvari. Prevladava narodna (ne turbo folk), jazz i blues (znam, malo šaroliko) tako da bi trebalo da ima kvalitetne harmonike, klavire, trube i ostalo što ide pod taj žanr. Sempler mi ne treba, jer koliko sam vidio i čuo na obje klavijature se može puno toga izvući iz tvorničkog ROM-a, nabavio sam brdo materijala za pa500, a ponešto i za m50. Cijena za gotovinu u HR je 6800 za pa500 i 6400 za m50. Pa sad mi malo (opet) pomozite svojim sugestijama...
p.s.da li bi pratnju mogao djelomično izvesti preko drum track-a ili puštati ritam preko van basca i svirati solo na klavijaturi?
|