Ja radim Cubase/Style works/korg pa80 i takodje imam problema sa dinamikom, samo nisam siguran da su nam muke iste

. Kod mene ritmovi izlaze sa dinamikom, znaci cuje se npr. da tomovi ne udaraju svaki put istom jacinom kod nekog prelaza nego ima vise razlicitih jacina. Moj problem je sto u dva razlicita ritma koja pravim jacine recimo bas bubnja su drasticno razlicite (toliko razlicite da je prakticno nemoguce da u mixeru na klavijaturi iznivelisem to kako treba), pa kad pustim dva ritma jedan za drugim jedan rastura a drugi se jedva cuje(malo sad pretjerujem, ali generalno to je problem).Za to nemam rjesenje... Ako je problem u okviru jednog ritma, da bubanj svira previse ''ravno'' i vjestacki, onda meni padaju na pamet tri stvari :
1. Nije ti dobar midi od koga konvertujes u STW(ni sam midi nije radjen sa dinamikom)
2. Moguce da je problem u FrootyLoops-u. Nesto oko podesavanja ili sta vec. Nisam nikad radio u njemu pa ne znam ali se mozda javi neko od kolega.
3. Po meni najvjerovatnije je da ti je u STW aktivna reference mapa a da je ona takva da dozvoljava samo male varijacije expression-a pa ti onda izlaze ritmovi tako. Pokusaj da kad pravis ritam u stw (tamo ispod boksa u koji unosis ime ritma) uklonis onu kvacicu pored koje pise ''use ref map'' , znaci da boks bude prazan, ili napravi drugu reference map pa onda vidi sta ce da se desi.
Ja vise ideja nemam

Izvinjavam se na poduzem postu. Sve najbolje!