Videti jedan post
Star 29.04.2011, 22:17   #12
Teodor
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
Teodor befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja radim Cubase/Style works/korg pa80 i takodje imam problema sa dinamikom, samo nisam siguran da su nam muke iste . Kod mene ritmovi izlaze sa dinamikom, znaci cuje se npr. da tomovi ne udaraju svaki put istom jacinom kod nekog prelaza nego ima vise razlicitih jacina. Moj problem je sto u dva razlicita ritma koja pravim jacine recimo bas bubnja su drasticno razlicite (toliko razlicite da je prakticno nemoguce da u mixeru na klavijaturi iznivelisem to kako treba), pa kad pustim dva ritma jedan za drugim jedan rastura a drugi se jedva cuje(malo sad pretjerujem, ali generalno to je problem).Za to nemam rjesenje... Ako je problem u okviru jednog ritma, da bubanj svira previse ''ravno'' i vjestacki, onda meni padaju na pamet tri stvari :
1. Nije ti dobar midi od koga konvertujes u STW(ni sam midi nije radjen sa dinamikom)
2. Moguce da je problem u FrootyLoops-u. Nesto oko podesavanja ili sta vec. Nisam nikad radio u njemu pa ne znam ali se mozda javi neko od kolega.
3. Po meni najvjerovatnije je da ti je u STW aktivna reference mapa a da je ona takva da dozvoljava samo male varijacije expression-a pa ti onda izlaze ritmovi tako. Pokusaj da kad pravis ritam u stw (tamo ispod boksa u koji unosis ime ritma) uklonis onu kvacicu pored koje pise ''use ref map'' , znaci da boks bude prazan, ili napravi drugu reference map pa onda vidi sta ce da se desi.
Ja vise ideja nemam
Izvinjavam se na poduzem postu. Sve najbolje!
Teodor je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Teodor za ovaj koristan post:
muamerboss (29.04.2011)