Videti jedan post
Star 30.04.2011, 08:33   #17
Teodor
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
Teodor befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

cek cek.. onda nije do reference map.. Ovako..Malo mozda off topic, ali valjace da znas... Ref.map ti sluzi da bi Style works pokupio parametre za dinamiku, efekte i tako to od ritmova iz tvoje klavijature. Znaci, sustina je u tome da mu ti ''das'' nekoliko fabrickih ritmova, a on iz njih ocita te parametre koji mu trebaju i onda ti (TEORETSKI) ritmovi koje pravis u SW zvuce kao i fabricki. Medjutim to ja vec 3 mjeseca bezuspjesno pokusavam pa sam i odustao. Ako ti nisi do sada imao reference map, i ako ti ritam prije tvog podesavanja ima dinamiku, onda nije do toga, nemoj ni da se trudis oko toga.
To use ref map se nalazi u Song to style converter-u gornji desni cosak ispod ovog polja u kome pise tempo. Iz mog iskustva, bolje je da taj boks bude prazan pa da sam podesavas u klavijaturi nego da pustis program da to odradi. Samo pobrka sve. Nekima i radi dobro, ali meni ne.
Nisam toliko to cackao po klavijaturi da znam napamet, a nije mi sad tu da pogledam, ali ako ti u record modu otvoris ritam, udjes u bubanj i onda jedan po jedan udarac pojacavas, onda ti sam unistavas dinamiku.. radi ovako: ako ti je bas bubanj recimo pojacan na 95, ti njega pojacaj na 127 ali nemoj i sve ostale elemente da pojacavas na 127 nego ides logikom. Bas bubanj sam pojacao za 30%, idem dalje.. Sledeci element je trenutno pojacan na 70 pa i njemu treba da dodam 30% sto je otprilike 93-94 i tako redom. Ako tako uradis dinamika se nece izgubiti. Nadam se da pricamo o istoj stvari..
Teodor je offline   Reply With Quote