cek cek.. onda nije do reference map.. Ovako..Malo mozda off topic, ali valjace da znas... Ref.map ti sluzi da bi Style works pokupio parametre za dinamiku, efekte i tako to od ritmova iz tvoje klavijature. Znaci, sustina je u tome da mu ti ''das'' nekoliko fabrickih ritmova, a on iz njih ocita te parametre koji mu trebaju i onda ti (TEORETSKI) ritmovi koje pravis u SW zvuce kao i fabricki. Medjutim to ja vec 3 mjeseca bezuspjesno pokusavam pa sam i odustao. Ako ti nisi do sada imao reference map, i ako ti ritam prije tvog podesavanja ima dinamiku, onda nije do toga, nemoj ni da se trudis oko toga.
To use ref map se nalazi u Song to style converter-u gornji desni cosak ispod ovog polja u kome pise tempo. Iz mog iskustva, bolje je da taj boks bude prazan pa da sam podesavas u klavijaturi nego da pustis program da to odradi. Samo pobrka sve. Nekima i radi dobro, ali meni ne.
Nisam toliko to cackao po klavijaturi da znam napamet, a nije mi sad tu da pogledam, ali ako ti u record modu otvoris ritam, udjes u bubanj i onda jedan po jedan udarac pojacavas, onda ti sam unistavas dinamiku.. radi ovako: ako ti je bas bubanj recimo pojacan na 95, ti njega pojacaj na 127 ali nemoj i sve ostale elemente da pojacavas na 127 nego ides logikom. Bas bubanj sam pojacao za 30%, idem dalje.. Sledeci element je trenutno pojacan na 70 pa i njemu treba da dodam 30% sto je otprilike 93-94 i tako redom. Ako tako uradis dinamika se nece izgubiti. Nadam se da pricamo o istoj stvari..
|