Videti jedan post
Star 06.09.2005, 12:05   #12
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Jaro, ne bih PSR 9000 Pro tek tako otpilio. Radi se o više nego jako dobrom aranžeru, i u nekim stvarima je ispred Pa80.
Ne mora značit za sve aranžere ako nisu od "tate" KORG-a da ne valjadu.
Ja primjerice nisam mogo solo Roland anorganski smislit, bio mi je užasan za programirat, dok sam KORG-ove workstatione prokužio u roku ODMAH kako se na njima radi.
Poslije mi je iz benda otišo bubnjar i bio sam prisiljen uzet pod hitno OMB tj aranžer. Imo sam PSR-1000 za sitnije pijanke s jaranima i za po kući, ali za živu svirku nije prolazio ni što je crno pod noktima. Tako sam bio prisiljen uzet prvi ozbiljniji aranžer. I naravno prvo pa Roland G-600. Bog ga mazno što je taj meni krv pio. Dobar i masan ritam, ali saundovi za qrac. Dugo sam se s njim zajebavo, jer mi je 16 user ritmova bilo premalo.
I tako sam nabaso na kolegu koji je tada uzo Pa80, a kasnije ga je zamjenio za Pa1X.
Kad sam čuo Pa80 mila majko, bila je to ljubav na prvi pogled. Uopće nisam pito koliko košta nego ga pod hitno ubo. A napominjem, 20 godina aktivno sviram po svatovima, gažama, i sl. manifestacijama i nikad na aranžer. Jednostavno sam bio protivnik takove svirke. Ježi ga, stara sam škola koja podrazumijeva da bend mora imat minimum 4 člana, tj, harmoniku/klavijaturu, bas, gitaru i bubanj. Neka mi samo nešto od tog fali to nije to.
I uvijek sam imo jedan ili 2 solo syntha i harmoniku sa sobom na svirci. E sad imam Pa80 (dobar ritam, dobar saund) + N364 + Dallapu. E, sad sam car
I tek sada sam se počeo malo ozbiljnije zanimat za aranžere, no studiranjem velike trojke vidio sam koje su im mane i prednosti. Iako sam čvrsti KORG-ovac, ne mogu reč da je PSR 9000 ili Rolandov VA loš. Sve je stvar potrebe i ukusa kod pojedinog muzičara. Ja kako sad imam 2 KORG-a ozbiljno razmišljam zamjeniti N364 za neki Yamahin solo synth. Za Motifa baš nemam para, ali minimum ću da ubodem EX7 ili S-80. Puno kolega mi kažu da uzmem Triton sa strane, ali neću pošto već imam Triton boje i samplove u Pa80, tako da mi nema vajde od dve iste klavijature, jer Triton LE nije ništa jaći po saundovima od Pa80.

Sorry na romanu 8)
kreso je offline   Reply With Quote