Videti jedan post
Star 30.05.2011, 21:15   #2
Simke
Vredan član društva

Simke's Avatar

Registrovan/a dana: 04.12.2008
Mjesto: Usa
Downloads: 887
Uploads: 34
Rekao HVALA: 55
Zahvalili mu 387 puta u 275 Postova
Instrumenti: magpotIZ
Interesi: magpotIZ
Simke ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Simke pošalji poruku preko ICQ messengera Simke pošalji poruku preko AIM messengera Simke pošalji poruku preko MSN messengera Simke pošalji poruku preko Yahoo! messengera Simke pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Neko nepisano pravilo ti je:muski tonalitet je F-G,a zenski tonalitet C-D.Nije uvek tako,ali nek ti ovo budu neki orjentiri dok ne udjes malo u stos.Naravno da neces nikako da svaku pesmu dajes original tonalitet svom pevacu,vec uvek mu spusti ton,pa i dva tona nize od originala.Dakle ako je original Am,ti ces mu dati Gm ili Fm,a to je sve u zavisnosti od toga kakav ti je i koliko kvalitetan pevac.Ja sam proslog vikenda radio sa jednim pevacem koji je trazio skoro sve pesme od originala,i to mu savrseno odogvara.Ali takvih mnogo dobrih pevaca je mozda samo 3-4%.Da bi odredjivao tonalitete moras da imas jak repertoar,jer kako bi drugacije odredio neciji tonalitet,ako tu pesmu uopste i ne znas.Imas i rezervnu opciju"tonalitet na licu mesta"ako si na nekoj svirci.
Ako ne znas neku pesmu,dodje pevac kod tebe,I na licu mesta ti odpeva tu pesmu i dok ti on pevusi pesmu ti trazis akorde odakle je peva.Kad uzmes tonalitet pevacu(ci),ti si zavrsio 50% posla,a preostali 50% su odredjivanje ritma,brzina ritma,forspilska improvizacija,itd...
mkorgpa500 (30.05.2011), Mladjo (19.10.2011)

Loading...