Videti jedan post
Star 13.06.2011, 19:06   #9
mirandess
Odomaćeni član

mirandess's Avatar

Registrovan/a dana: 22.09.2010
Mjesto: Mostar
Downloads: 677
Uploads: 7
Rekao HVALA: 117
Zahvalili mu 104 puta u 95 Postova
Instrumenti: Korg PA4x, Amati Clarinet b. Casio Ctk 531, Nord Electro 6D, Musicman Luke3 :)
Interesi: Sviranje
mirandess befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mirandess pošalji poruku preko Yahoo! messengera mirandess pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od I v a n Pokaži Post
Om-aza se uvecava ali to pojacalu ne smeta........
Znaci vise oma smeta.......
Pozdrav
@I v a n
Ja ipak mislim kada se omaza uvecava da to skodi pojacalu(iznad odredjenog limita), pa nije dzaba napisano ako je 2x50w i 4ohm(po kanalu)i da se tu kopca 10000ohma... Mislim, to govorim iz svog iskustva jer sam na 2x4 ohma kopcao 2 dvosistemca+2 basa a svaki je zvucnik bio po 4ohma(jedno od mojih "testiranja", pa rekoh da vidim sta ce se dogodit) ... I sta je bilo, ne da je pregorilo, nego se zapalilo kolo. Tako da je najbolje da se on pridrzava malo manje ili ujednaceno sa omazom. A buduci da je kolega uzeo ili najvjerovatnije ce uzeti 5X60 w sa 8 ohma po kanalu, to ce mu pasti kao kec na desetku sto bi rekli. I ne treba komplicirati nego sve spajati regularno, Crna zica u crnu stipaljku, crvena zica u crvenu stipaljku. I moze prikljuciti surround a to je sve ukupno 4 kanala + kad skupi novce moze uzeti bas kutiju/kutijicu od 8 ili 6 ohma i to je to... veliki pozdrav.
P.s. samo kad je u surroundu, malo smanjiti pojacalo jer mogu zvucnici otici.

Promijenjeno od mirandess (13.06.2011 u 19:08 sati)
mirandess je offline   Reply With Quote