tranzit,
ne znam što bih sada trebao čitati manuale? Znam što su folderi i čemu služe i u ovom kontekstu o kojem razgovaramo nemaju apsolutno nikakvu funkciju. Folderi nemaju nikakve veze s rješenjem koje predlažem.
Ako si napravio svoje zvukove u programima i kombinacijama, onda na Tritonu sejvaš .pcg. To valjda svi znaju. Ako si napravio lažne songove koji ništa ne sviraju nego samo imaju zvukove za sviranje, njih sejvaš kao .sng. I to je to.
Jedina razlika je da taj .sng fajl moraš svaki puta učitavati (ali moraš i semplove pa ne bi trebao biti problem). Svoj sng fajl spremiš u isti folder/direktorij gdje spremaš i svoj .pcg fajl.
Ako si ikad na tritonu odabrao opciju "Save All" onda si vidio da triton napravi i .sng fajl pa makar ti nemao niti jedan song. E, a na istom mjestu će sejvati ako ti napraviš 200 songova. To s folderima nema nikakve veze.
I to je to. Samo sam htio predložiti alternativno rješenje s više od 8 zvukova u kombinaciji jer je miješanje zvukova preko oscilatora naprosto loše rješenje iz više razloga (a mogu ih i pobrojati ako treba).
A to kako će netko zapamtiti na kojem mu je broju koji song, bože dragi, tu ni kombinacije apsolutno ništa ne pomažu. Naprotiv, u song modu nemaš banke pa ne moraš pamtiti i koja je banka u pitanju pa će odabir biti još brži.
Ako sviram pjesmu XY, kako to sad meni pomaže ako je pjesma spremljena u A078 u Combi modu? Što mi sad i kako pomaže slovo A banke?
To svatko rješava na svoj način i o tome ne moramo raspravljati. Ja imam popis pjesama s pripadajućim brojem otisnut na papiru, a pjesme su mi poredane abecedno. Smamnjiš font koliko možeš još pročitati, izrežeš papir i zalijepiš na klavijaturu i riješen problem.
Ali nebitno, tko želi kombinirati 16 programa u kombinaciju na tritonu, sekvencerski mod je rješenje. I jedini je nedostatak - ponavljam - potreba učitavanja sng fajla prilikom paljenja klavijature. U svemu ostalome, sekvencerski se mod ponaša identično Combi modu.
|