Fala bogu da je jos neko zainteresovan,da se ne dopisujem sam sa sobom.
Provalio sam stvar,definitivno je moguce ograniciti raspon nota u traci i iskoristio sam postojecu traku da u njoj uradim za sebe par stvari.Funkcija se gubila zato sto sam "probijao" gornju granicu za tu traku.Najvisi ton u toj traci sme da bude C5.Ja sam dodavao E5 a trebalo je da dodam E4.Dakle za dvojku recimo sta je potrebno uraditi.Prvo pobrisete sve tonove u tim trakama ovog ritma-Gold medium beat uz pomoc funkcije Erase,pa onda mozete rucno upisivati tonove za kontru(tonovi E4,G4,C5-za dur) ili kopirati (Mix)iz nekog drugog ritma-dvojke ali da raspored tonova bude kao sto sam rekao.Takodje mozete i skracivati duzinu traka Style part lenght,menjati boje te trake,kvantizovati samo ne smete snimati.Funckija se nece gubiti ni ako kopirate iz druge trake ali samo uz pomoc Mix funkcije a ne Replace i pod uslovom da nema tonova koji su visi od C5.Donju granicu nisam ispitivao i za sada ne znam koja je.Kada uradite korekcije usnimite taj ritam kao neki tamo XX,pa onda otvorite ritam koji zelite da korigujete i kopirate trake iz XX pripremljenog ritma.Posto je ritam 4/4 moci ce u njemu da se odrade rumbice,orijentali,dvojke itd...
Dakle sama traka nosi instrukcije koja nota sme da bude najvisa i prema tome oblikuje akorde.Verovatno Sysex poruke nose ovu informaciju a na koji nacin je ubacena mozemo samo da nagadjamo,u STW-u postoje neke opcije za to(ACV) ali jos nemam vremena da isprobam da li ce da radi.Za ovu traku ovog ritma gornja granica je Eb5,pa kapirate da je za Cdur najvisi ton C5.
|