Bavim se kompjuterima skoro sad i 15 godina i znam jako puno o USB vezama i stickovima al svejedno me je ovo zbunilo dok se nisam zavukao u detalje. Dakle ponavljam. Potpuno ispravan USB stick sam spojio na PSR 3000 i formatirao ga. Nakon toga sam otišao na proporties i napisalo mi je da nije kao kompatibilan ili nešto slično,uglavnom nebitno.
Zatim sam,bar se nadam došao do jednog zaključka.
Stick koji sam dosad koristio bio je velik 1 GB i kad ga formatiram,klavijatura ga formatira u FAT file systemu koji izgleda PSR jedino podržava,jer taj isti stick formatiran u FAT 32 file systemu ne radi na klavijaturi. Da bi stick od 4 GB formatirao u FAT file systemu moram žrtvovat nekoliko MB prostora jer najveća particija koja se može napraviti u FAT file systemu ne smije biti veća od 4 GB. Iz tog razloga,klavijatura ne prepoznaje stick od 4 GB jer kao takav mora biti u FAT 32 file systemu koji opet klavijatura ne podržava. Dakle,kad sve zbrojim i oduzmem,stick sam formatirao u FAT file systemu i sada je on veličine (gledajući s klavijature) nekih 3746 MB ilitiga 3,7 GB i to je to,po meni najviše što se može izvuć iz tog sticka.
Prema tome,neki vanjski disk ne dolazi u obzir ukoliko ga se ne particionira na manje dijelove unutar 4 GB. To je moj zaključak,ali možda se i varam...
Promijenjeno od smuchac (28.06.2011 u 16:46 sati)
|