Radex: O EV mikrofonima smo vec pisali na forumu, potrazi manuelno postove...ja ih licno obozavam,pogotovo RE seriju.
Danijel011: To su mikrofoni "non plus ultra"! Drugi su tamo parametri koji odlucuju o kvalitetu,mislim da nema u tom rangu:dopada mi se,nedopada mi se

Bar ja imam takvih impresija...
Najvise se trazi od wireless sistema da bude praktican i stabilan u svaki milimetar od volumena prostorije.Mislim da nije OK da pricamo sad o kvalitetu kapsule...High-End klasa zvuci "najlinearnije", a sound kao da si mikrofon provuko kroz BSS kompresor...a kompresora "nidje"

Uradi se Soundcheck prostorije sa analizerom,proveri se ceo sistem,najbitno monitoring i audio tehnicar odluci koji ce se mikrofon koristiti.
Zna se primer KSM9 ima kriticne frekfencije oko 12KHz i to smeta primer NEXOu PS15 monitoringu i normalno uzme se nesto drugo...bolje da se promeni mikrofon nego monitoring ;-)
U principu je monitoring presudan kod odabir mikrofona...i obrnuto, svakako u profesionalne svrhe, kome treba KSM9 u kafani? Tu ce jedan Beta 87 ili Beta 58 obaviti odlicno svoj posao...svakako ako mora SHURE
Pozz