Videti jedan post
Star 08.09.2011, 15:36   #10
keyboards
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
keyboards befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Svasta unaokolo pa opet malo o Rolandu

Vule i Martinez dobro rekose u svojim zadnjim postovima. Sviraci i foleranti od arranzera sa vremenom traze sve vise i vise. Sviraci traze vecinom novi pristup kvaliteti zvuka kao i operativne mogucnosti u smislu lakseg pristupa stavarima u svirci dok foleranti se vecinom baziraju na DJ funkcijama. Istina da se pojavom modernih aranzera javio veliki broje nesviraca koji pustaju muziku i pjevaju. U neku ruku pojedince razumijem jer kako mi rece jedan od njih "Ja znam pjevati a neznam svirati a isto bi kao i ti da zaradim jer eto imam neki pjevacki talenat a tesko mi je naci nekoga da samnom svira". Sve je to u neku ruku opravdano ali bi tada trebali da pjevaju i da ne foliraju svirku jer sa tim foliranjem unistavaju vjeru u publiku da iko ko je iza aranzera svira. U pocetku je publika bila zbunjena ali je vec ukopcala kako preoznati ko svira a ko nesvira. Samim usavrsavanjem aranzera cinimi se da se i publika usavrsava u tim prepoznavanjima pa se cesto od strane slusaoca cuje "Onaj momak svira istinski a onaj drugi folira i pusta muziku". No evo da se vratim na Rolanda i "Ako bogda bice". Roland je uvjek sa svojom specifisnoscu zvuka privlacio veliki broj sviraca. Uvjek su bili blizu vrhunca da preuzmu market ali su nepromisljenim potezima nama sviracima nejasnim (a njima po ko zna kojim kriterijama opravdanim), propustali tu sansu i to vecinom zbog banalni stvari kao tezina, velicina instrumenta i sempler. U ovim vremenima krize koja kuca na vrata sve jace tesko je ocekivati ista novo od Rolanda u polju arranzera. Niko se ne zeli upustati u financiski fijasko kakav je dozivila E serija ma koliko bila kvalitetna i neprakticna. Cak ni G70 nije ostvario ocekivanja zarade. Iako nista neznam o politici firme vjerujem da ce u neka dogledna, bolja vremena firma se vratiti i aranzerima jer kao sto znamo Roland je u klavijaturama jedna od vodeci marki i to treba i ostati.
keyboards je offline