Videti jedan post
Star 11.10.2011, 18:37   #16
nesha
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 10.01.2009
Mjesto: Canada
Downloads: 35
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Fender Stratocaster American Special, Roland GR-55, Korg M50, Yamaha PSR-A2000, KORG PA600QT
nesha befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Gospodo muzicari,
Ja sam instalirao u PSR2100 USB floppy emulator drive i radi besprekorno:
Evo ovako to radi:
1. Ja sam kupio drive na ebay-u, uz njega sam dobio i software disk
2. Software radi na Windows XP, nemojte pokusavati sa Vista jer nece raditi
3. Kada instalirate taj software za formatiranje USB stick-a, pokrenite ga i formatirajte USB stick tako da dobijete 99 particija, svaka je ekvivalentna jednom floppy disku.
4. Computer ne prepoznaje te particije ako koristite Windows Explorer
5. Da biste prebacivali fajlove izmedju particija ili sa computera na USB, morate opet koristiti taj isti program, vrlo je jednostavno
6. Menjanje particija u klavijaturi se radi pomocu dugmica na drajvu. Desni dugmic menja jedinice a levi desetice (nije up-down princip)
Kao sto je u prethodnom komentaru receno, kada popunite jednu particiju, predjete na drugu i nastavite sa popunjavanjem.
Samo jedna particija moze biti aktivna, isto kao sto samo jedan floppy moze da bude ucitan. Klavijatura na screen-u ne vidi ostale particije ili kako jedan kolega kaze "foldere". Ako zelite da vidite drugu particije, morate rucno da prebacite pomocu dugmica na drajvu i tada ce klavijatura ucitati tu particiju.
Jedina prednost je sto cete se resiti nepouzdanih floppy diskova. Zamislite samo koliko moze stati materiala na 99 floppy-a.
Ja imam USB drajv skoro godinu dana i do sada nisam imao problema sa njim. Jednom kad se naviknete na to videcete kako je jednostavno.
Nadam se da cete bolje razumeti kako to radi.
Ako neko treba dodatne informacije neka mi posalje privatnu poruku, bice mi drago da pomognem.
Postovanje

Promijenjeno od nesha (11.10.2011 u 18:39 sati)
nesha je offline   Reply With Quote