@aleksandar72
Drugari iz KUD-a su kupili dva mikrofona Audio technika AT2020 da bi ozvucili ovaj uvuceni deo od cca 55-60.Pokusao sam da im pomognem da to namontiraju.U prvoj varijanti smo ih postavili tacno iznad igraca na nekih 4 metra visine od poda,a u drugoj smo ih postavljali sa strane na zidne nosace.U oba slucaja su pravili veliku mikrofoniju.Na miketi je ukljucen "fantom" a gain da bi se nekako izbegla mikrofonija je na "8 sati" no onda i nemaju nekog efekta.Da napomenem da je bina konfigurisana tako da je visa u odnosu na pod sale jedno metar a ispod nje prazan prostor a pod je drveni.Da kazem jos i da u desnom uglu ovog uvucenog dela bine (slika u gornjim postovima) stoji jedna aktivna kutija kao monitor.Probao sam i nju eliminisati ali opet mikrofonija a kada se to regulise onda mikrofoni nemaju efekta (smisla).Postoji li neka "kvaka" oko ovih mikrofona.I na kraju da kazem mozda najbitnije.Ja sam bas laik za ozvucavanje.Sviram po malo pa verovatno u meni vide nekoga ko ce im pomoci.Unapred hvala,
P.S. Molim i druge kolege da daju svoje misljenje i pomognu ako mogu.
Promijenjeno od spale (13.10.2011 u 12:40 sati)
|