Pozdrav kolega !
Potraži na netu neki editor ili program za slanje SYS podataka. Ima ih džaba stvarno na bacanje.
Kad konektiraš MIDI kablom V50 i PC tada startaj program (SYS editor). Mislim da ti neće biti potrebni neki specijalni driveri jer to je obično dumpanje. Sendiraš boje u kljavu i to bi bilo to. E sad boje češ malo teže čuti na PC-u ako baš nije neki jači Yamahin editor, ali morao bi imati i karticu s FM standardom što češ malo teže nači za male pare. No barem ti je proces prebacivanja boja brz i neće ti biti teško prebaciti boje s PC-a na V50, pa ih preslušati. To je barem danas najlakša i najprovjerenija metoda.
Potraži ovdje na forumu postove u vezi Yamahe V50, imaš u njima jedno 10-tak naziva editora za dumpanje sys podataka između kljave i PC-a. Ja ne koristim Yamahine solo synteve već 10-tak godina pa neznam više nazive tih programa napamet. Zadnje sam radio ovakav prijenos s PC-a na KORG-a M1 preko običnog sys editora i radi bez problema.
Prije prebacivanje odproctectiraj memoriju na V50. Obični sys editore šalju kompletan SET u memoriju kljave. Jači editori imaju mogučnost slanja na pojedinu banku i mjesto.
Npr. send A00 Stage piano u A01 (yes). Po prenosu save podatke i protect memory i mislim da više nemaš nekakvih večih problema.
Nadam se da će ti barem malo pomoć. Ako zapneš javi se, nači čemo na netu i program da si ga negdje downloadaš.
Pozdrav
Promijenjeno od kreso (06.11.2007 u 15:46 sati)
|