Kompresorom na Drums se koristim na slijedeći način:
1. Odlučim da mi efekt kompresora bude na npr FX 2. Ako je na FX 2 onda taj set podesim u sound edit-u da elementi bubnja koje želim da budu ''kompresirani'' da im FX2 bude na max. tj 127 i taj set tako memoriraš a može ga se i preimenovati(da ih možeš razlikovati) pa onda kad ne želiš ''kompresor'' koristiš izvorni set.
2.Vratiš se na style na drum track izabereš taj novi set i na volumen opciji isključiš ''DRY'' opciju, (samo na drum track),a zatim na drum track dodaš FX 2 kaliko ti odgovara (0-127).
To bi bilo to,naravno i na ostalim kanalima u arr. možeš na FX2 dodavati kompresor po vlastitom ukusu.
Kao i sa svime ne treba pretjerivati.
I još nešto pošto je bass track odnosno sam sound bas gitare je veoma važan za ukupnu zvučnu sliku,predlažem svima (koji imaju PA3X) da na bas stave efekt tj. 7 pojasni ekvilajzer).
Tako će moći u svim stylovima da bas git. ''obojaju'' tako da bas izlazi što čistije ,probao sam i rezultati su odlični(nema više muljanja samo treba znati ili pogoditi koje frekvencije treba skinuti odnosno dodati).
Sve u svemu zbog gomile efekata Pa3x traži i dosta znanja da bi se dobro iskoristilo sve to što nudi.
I još nešto u samom sound editu za svaki element bubnja postoji 4-pojasni ekvilajzer tako da npr. jedan te ist kick ili doboš može zvučati vrlo različito plus dodatno editiranje u style track-u....sve u svemu PA3 X može svakom drugačije zvučati a o ukusima se ne raspravlja...
|