Citat:
Originalno postovano od skoricnik
@Beethoven
Ja imam originalnu Betu58, a platio sam je 100e 
|
Ako si novu uspeo da kupis za toliko (i da je original), svaka cast. I to je dokaz da moze. Ali, to su usamljeni slucajevi. Zato sto se Beta 58 originalna ne moze nabaviti legalno za neke male novce. Tvrdim da se ni na veliko, ni ovlascenim distributerima Beta 58 ne moze isporuciti iz Shure ispod 90-100e. Gde je onda zarada tome sto je prodao? Treba li i Shure da zaradi nesto? Kosta li Shure izrada tog mikrofona?
Tvoju Betu 58 je neko mogao da ukrade, ne kosta ga nista, zaradio 100e.

Ti dobio novu originalnu Betu 58 za 100e, on zaradio 100e, svi zadovoljni. I to tako moze.
Ako si je uzeo zvanicno, u prodavnici, kao novu, sa papirima, racunom, garancijom, i jos za 100e, ne moz a da ne bude fals.

Jer niko nije lud ko radi sa opremom da prodaje Betu 58 originalnu za te pare. Zna se, u prodavnicama, originalna 140-150-160-170-180e zavisi od toga koju logiku ima vlasnik i odakle je dobija (dal oce da proda vise komada i na svakoj malo zaradi pa mu se nakupi ili ga boli uvo, nema konkurenciju, svi kupuju kod njega, mozda je i zvanicni distributer) i fals Beta 58 koju imas sad svuda i kosta 100e.
Ajd ti reci sad kako si je nabavio (naravno, ne moras pisati firmu ni coveka, bez imena) ali me zivo interesuje kako je kupovina izgledala.