@Burli
Ja sam dao svoj sud i ja tako mislim, tako i savetujem ljude. Ti ne mislis tako, ima jos koji ne misle tako, mnogi misle tako ili ce za neko vreme misliti tako... I sta je u tome lose?
@aleksandar72
Ti i dalje ne citas postove i ja cu jos jednom ponoviti:
1. Mnogo bolje zvuce dva satelita sa dva woofera nego cetiri satelita bez woofera. Ni u kom slucaju ne mogu 4 stalita kvalitetnije zvucati od ista takva dva satelita sa dva woofera.
Pa sam dalje obrazlozio:
Rekao sam da kod OMB treba kompromis, uzece se malo od zvuka u korist funkcionalnosti i bolje zavrsenog krajnjeg rezultata. Gde mora treca ili cetvrta kutija - mora i tu nema zbora. Mozes da guras odavde sa wooferima i dva satelita koliko hoces, u drugoj prostoriji te nece cuti. Znam da je sad sve to lako kad razmisljamo i pisemo ovde, kad izadje neka veca svirka onda trci kod kolege i moli da ti da makar jednu kutiju ako oce da se smiluje ili par kutija ako ste dobri i ako je on budala.
Zasto smatram da je za OMB bolje (za pocetak) 4 satelita nego 2 satelita i dva woofera:
4 satelita mnogo bolje "pokrivaju" prostor od 2 satelita i dva woofera. Kad imas samo dva satelita, ne mozes ozvuciti kafanu koja ima dve prostorije (osim ako ne stavis po jednu kutiju u svaku prostoriju sto ne verujem da bi iko uradio ako bas ne mora). Kad imas dva satelita, ne mozes ozvuciti salu dugacku 30 ili vise metara (jos ako je muzika na jednom a glavni sto recimo na drugom kraju a svi znamo da je tamo najvaznije desavanje). Kad imas dva satelita i dva woofera ne mozes koristiti neku od kutija za monitor(e) jer nemas sta da stavis napred. Kad imas dva satelita i dva woofera moras imati kombi i nosaca jer ne mozes sam nositi woofere a onda nisi vise OMB.
Kad sve to stavi jedan OMB na vagu, zna da je bolje sa wooferima kao sto znam i ja, tesko da ce se odluciti za varijantu koju preporucujete. Ja radim kao OMB mnogo godina, ovde se pisu komentari "kad bi ja bio OMB ja bi ovako, onako", pustite te komentare na netu i na forumu. Budite samo jedan vikend OMB, probajte da vucarate woofere od 30kg uz stepenice ili ko zna gde vise pa se onda vratite da vidimo sta da predlozimo ljudima koji rade sami.
Falio je samo jedan dan da kupim Bose L1 i hvala Bogu, u zadnjem momentu sam odustao. To definitivno nije alat za ono sto ja radim. Blago onima kojima Bose L1 zavrsava posao i ostane im jos 30% neiskoriscene snage iz njega a snage na pretek.
Nisam probao L1, dovoljno je da verujem da zvuci strava i ne osporavam. Sumnjam u njegovu snagu (u smislu krajnjeg rezultata) i nemam nameru da ga probam (sto znaci kupim i kad vidim da mi ne odgovara posle prodajem 3 godine i ne mogu da ga prodam). Takve ekskurzije mi nisu potrebne. Tvrdim i da je skup, za ono sto meni treba, trebaju mi 10 satelita i 10 woofera da dobijem i zvuk i snagu a to je skuplje i od Verse-a.
Od ovih "nasih" kutija, jako lepo zvuci Zx1. Nije za poredjenje sa Boseom ili Verseom (daleko je od njih) ali mogu dati jedno uporedjenje sa Boseom jer je i sa njima krajnji rezultat mrsav ZA MENE. Gonio sam ih sa snegasem od 2x800w na 4 oma (zajedno sa Sb122) i ja sam vec na pocetku, na baladama, bio u limitu sa pojacalom. 94dB iz Zx1 je smesno totalno. Zvuci strava ali dzaba, gosti cekaju da krenem a ja u limitu.
Ponovicu, dao sam svoje misljenje u ovoj temi (i vise nego sto bi trebalo). Imate pravo da se ne slozite, imate pravo da probate i ovo sto vi predlazete, da probate i ovo sto ja predlazem i onda date sud. Ja sam probao i jedno i drugo i izvukao ovakav zakljucak. Jos sam dozvolio sebi da udjem u polemiku sa ljudima koji nisu OMB i ne znaju kako to izgleda (pretpostavljaju samo) raditi taj posao na duge staze. Mnogi koji komentarisu nemaju ni dva satelita svoja a kamo li da su probali nesto od ovoga sto se ovde polemise.
Ostaje svima da probaju i sami odluce sta im je bolje. Ja sam dao svoj glas za 4 satelita za OMB. Tako sam ja uradio, kupio u startu 4 komada a odma sam imao vec u glavi da cu u buducnosti kupiti i dva woofera za njih. Ali, prvo 4 satelita sa kojima se itekako lagodno radi (ne postoji moja svirka koju ne mogu ozvuciti i nista me ne moze iznenaditi). Ako se poveca broj vecih svirki za mene OMB-a u buducnosti, obavezno dolaze 2 kom PRX 618S i to obavezno XLF, nikad ne zalim lovu za dobru stvar.

4 satelita ce i dalje biti na istim mestima samo sto ce dva sto su kod mene biti nabodeni na dva woofera i zavrsena prica.
Ja o ovome toliko, postadoh dosadan u ovoj temi.

Nemam sta vise ni da kazem, sve sam rekao po tri puta i nastavljam da pratim pasivno.
Pozzz i svako dobro.