Jeste malo tesko generalno doterati efekte na Kurzweilu....par mojih kolega je imalo slican problem.....ali to ne znaci da ima lose efekte nego da ga treba testirati i raditi na ozvucenju a ne na slusalicama,studijskim monitorima,kompijuterskim zvucnicima ili tako nekim slicnim stvarima......ipak mi radimo uzivo svirke a to je dosta drugacija prica u odnosu na studio.
S'obzirom da sam sviras,uvek ce ti biti potrebne dve klavijature da bi olaksao sebi posao......e sad,ako zelis malo inovacije uzmi pa3x.....zasto da ne.....manji je od pa2x,modernog izgleda,dobro izbacuje semplove (ne bolje od Kurz-a

),a posto ce ti jos ostati love od prodaje tvojih klavijatura moj savet bi ti bio da kao drugu i pomocnu klavijaturu kupis Roland XP-30 (kosta oko 350eur) i da te Bog vidi.....Podelis kanale na pa3x,posebno levu ruku a posebno desnu za solo....udzekas kablove u pedalu kojom ces kontrolisati desnu ruku (pedala Yamaha FC-9)....i samo da puca.
Eto....nadam se da ces biti pametan u odluci oko zamene instrumenata pa javi sta budes uradio.
Pozdrav i srecno ! ! !