Tema: Verse Audio
Videti jedan post
Star 02.12.2011, 13:33   #2
accordst
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
accordst befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard za smirivanj strasti oko teme

Pošto imam malo vremena nadovezao bi se na prethodne postove svojim zapažanjem,odnosno jednom parabolom...
U jednom dokumentarcu nekolicini ljudi stavili svakome po dvije čaše soka da kažu koji im je bolji .Svi odreda su se složili da je u obe čaše isti sok.
Međutim u jednoj je bio pravi(prirodni) sok a u drugoj vrhunski ''umjetni'' sok,dakle ljudsko čulo okusa nije ih razlikovalo.Naravno analiza bi pokazala da jedan sadrži prirodne vitamine a drugi ne,ali ljudsko nepce to ne razlikuje za njega je sok isti.
Slično je pretpostavljam htio reć al na drugi način i kolega Burli,pa je možda krivo shvaćen.
I kolege koje su ga kritizirale također su u pravu,jer oni kažu ne možeš reći da su oba soka ista jedan ima vitamine ,a drugi nema,jedan sok je zdraviji od drugog što je apsolutno točno,al kolega Burli kaže ,naš jezik ne može osjetiti okus vitamina pa mu je gledano s aspekta užitka svejedno,naravno da Burli govori istinu...nadam se da shvaćate što hoću reći..
I da zaključim.
''Zdrav'' zvuk je dakako najbolji (kao i prirodan zdrav sok he,he njega vole naši inženjeri zvuka) al je jako skup,razni efekti nam pomažu zavarati osjetila (ovog puta sluha) da dobijemo što ''moćniju zvučnu sliku'' i u tome uspijevaju kod 99% ljudi na koje pretpostavljam misli kolega Burli.
Naši inženjeri su dobrodošli sa svojim stručnim objašnjenjima al,svakako moraju imati na umu da oni nisu prosječni,a često i ''ispodprosječni'' slušatelji odnosno publika,na koju se često misli u komentarima muzičara s ovog foruma.
P.S.
Sličnu funkciju ima Pa3x u maxAudio postavkama gdje se umjetno mogu napumpati,basovi,visoki,stereo efekt itd.
To više shvatite kao pripomoć ako svirate na lošim kutijama kojim slučajem ili nakon DJ-a,da ne kažu gdje je nestao zvuk...
Znači napraviti nešto u startu traljavo a onda to uređivati na umjetan način
rezultira katastrofalnim zvukom.
Zamislite samo situaciju gdje čovjek na Pa3x na maxAudio odvrti sve do kraja i divi se ''moćnom'' zvuku,a onda se još spoji na Verse audio i tamo odvrti sve te funkcije koje je spominjao Burli do kraja,kakva bi to kaša od zvuka bila...
Oprostite mi ako sam u drugom dijelu posta malo otišao s teme.

Pozdrav svima !
P.S.
Čim se rješim Dynacorda i E.V. kupujem Verse da i ja uživam u tim laganim ,a moćnim kutijama.
accordst je offline   Reply With Quote