Videti jedan post
Star 05.12.2011, 01:50   #25
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Heheheh pa nisam ja bas ni mald kako ti mislis,samo se nisam nikada maksimalno trudio sto se muzike tice,vec bio i zauzet drugim poslovima i jedno duze vrijeme nikako ama bas nikako svirao i vjezbao,a tek prije eto da ne lazem od kako sam clan ovog foruma sam poceo da malo sviruckam ponovo kad sam kupio ovaj ketron i ugradio midi u harmoniku...tako da ce tesko da bude od mene nesto posebno ali nema veze sve sto radim radim samo iz ljubavi prema muzici...to je ukratko....Sto se tice tog setupa na roland harmonikama svakako je jednostavnije jer je kosto si rekao sve na desnoj strani i ima vise dugmica gdje na svaki od tih mozes da memorises sta ti treba,dok kod mene ima isto to sve cak i za taj hall o kome pricas, samo sto ja moram mozda 3 ili vise puta pritiskat te to dugme za funkcije,pa izabrat odgovarajucu tipku na harmonici na kojoj mi je hall itd pa pa druga tipka -pa 3.+ volumen itd ali u sustini ima puno sto sta samo treba tu i vremena da se sve izpretisce pogotovu ako sam sviram sve....Takdoje na lijevu bass stranu vucem sa aranzera ako hocu neki pad na jedan kanal na drugi neku gitaru koju kad sviram akord tj.osnovni i durski akord basa svira akord sedmicu ili sta ja znam sta jos heheh...bass linija ko i svaka bass linija kako je nastimana da svira tako i svira ili mogucnost da sviram rucno bas ali onda imam problema posto mi bas ne svira na durskom akordu na harmonici vec samo osnovni bas i terce jer je na durskom akordu ta kontra gitara...Mislim da si me razumio sta sam hteo da kazem ali nije lose ja sam zadovoljan,samo trebam malo vise jos da se posvetim i da uganjam to sve kako sta i da savladam kosto kazu ko pjesmicu gdje se sta nalazi i ima da bude super a pogotovu kad vidis da tu uz to sve imas i akusticni zvuk sa harmonike pa ti vidi...Pozzz

Promijenjeno od zeljko (05.12.2011 u 01:52 sati)
zeljko je offline   Reply With Quote