sinoc sam koristio ova pojacala
peavey-pv-1.3k-2x1000w-slika-4258605.jpg
ista stvar se desava a skretnicu imam cx 3400
cx3400.jpg
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od harepa50
Moguće da griješite nešto u podešavanju kompresora ili pojačala. Pretpostavljam da kompresor koristite na vokalu. Jeste li probali vokal bez kompresora? Provjeri da li je dovoljno pojačan gain na pojačalima.
|
kompresor koristim na bass bubnju i dobosu
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od DinO74
Definitivno snage nemate zbog EP-2500. Bez obzira sto Behringer navodi da EP-2500 daje 2x750 W na 4 oma od te price nema nista. Po mojoj procjeni se moze izvuci max 2x550 W. Ovo govorim iz iskustva jer sam radio na ovom pojacalu i spajao na njega dvije ili cetiri kutije. Behringer se jako grije i ima zastitu u sebi, tako da nakon pola sata svirke ili cak i manje, redukuje snagu za nekih 30% pa se snaga ponovo vrati na kratko vrijeme i onda opet -30% sto izludjuje u toku svirke. Na 8 oma je stvar ista ...nema on tu snagu ni priblizno. Kupio sam EP4000 i za njega se vec moze reci da ima 2x750 w na 4 oma mada u knigama pise 2x900... Ja bi na vasem mjestu pojacalo sa kojim tjerate bass binove stavio u bridge mode a za satelite cete morati uzeti puno jace pojacalo i problem je rijesen. Govorim iz licnog iskustva jer sam poceo sa kompletnim Behringer razglasom a zavrsio na kraju na RCF kutijama i Zeck pojacalom.
|
kako cetri basa spojit u bridge mode?