Tacno je Burli, sa tim In/Out tasterom dobijas bypass i mozes uvijek napraviti poredjenje procesiranog i neprocesiranog signala. Sto se tog mikrofona tice, naglasio sam da se mora biti vrlo oprezan jer vjeruj mi, podizanje RMSa za samo 3 dB dovodi do enormnog subjektivnog pojacanja signala. Kod mikrofonskog kanala i svih kanala gdje si upotrebljavao kompresor, slobodno smanji makeup gain (out gain kompresora) jer ce kroz upotrebu levelera i ti signali biti podignuti tako da nema potrebe za nekim velikim makeup gainom. Po pitanju Denoisera i moje opaske da on u live upotrebi i ne cini posebnu vaznu stavku, to i dalje ostaje a ti si naravno u tim ulsovima uocio smanjenje suma, sto je i sasvim normalno, medjutim, pod nekakvim satorom ili salom gdje se nalazi 300 do 500 ljudi, taj sum je zanemarljiv pa onda i sam denoiser. Naravno da nije na odmet imati i njega ali pazi da taj treshold na denoiseru ne bude previsoko podesen jer kod sasvim tihih pasaza moze doci do kratkih prekida u zvuku. Vrijednosti koje si odabrao su sasvim razumne, jedino sto kod tog Bass Enhancera i Exitera ces morati u zavisnosti od prostora u kojem sviras, eventualno da pravis izvjesna pomeranja. Garantujem ti da ces i na svirci biti isto toliko zadovoljan promjenom kao i u toj garazi gdje si probao jer za Ultaramizer prostorija ne igra posebnu ulogu, stvar je samo nastelovati sve onako kako to najbolje odgovara datim uslovima. Jos jednom da ponovim, imaj na umu uvijek da je manje vrlo cesto vise posebno kod ovih uredjaja.
@harepa50
Kod tog tvog miksera nema mogucnosti prikljuciti Ultramizer na nacin kako je to Burli uradio ali mozes ga iskoristiti bar za aranzer jer je u sustini najvaznije da taj signal bude procesiran, naravno ako radis uopste sa aranzerom. U tom slucaju aranzer Out L/R u Ultramizer In L/R a iz Ultaramizer Out L/R u dva kanala miksera ali kod kojih su panorame obavezno namjestene krajnje lijevo odnosno desno. Druge ti nema. Ustvari ima, da nabavis neki mikser koji ima master inserte, posto taj tvoj i nije nesto posebno vrijedan, lako ces ga preboljeti.
Dodato:
Zaboravih, kad smo kod tog prokletog Behringera, kojeg svi kao nesto mrze i ne podnose, pljuju i povracaju po njemu, u najskorije vrijeme izbacuju veoma interesantan digitalni mixer X32, sa 32 kanala, 16 grupa i brdom efekata medju kojima ce se naci i master leveler. Mislim da ce se ono pljuvanje i povracanje debelo smanjiti poslije ovoga a oni koji su (ni sami uglavnom nemaju pojma zasto) postali veliki neprijatelji Behringera, morati da se bar malo pokriju usima i da ne mlate praznu slamu, kao sto je to slucaj i kod ovog Ultramizera. Burli ce Vam to, sto na sto, vrlo dobro docarati poslije svog radnog vikenda i siguran sam da ce mnogi promijeniti misljenje o tom Behringeru, ako ne bas javno a ono u sebi, da niko ne cuje. Sujeta je zestoka mana.
Promijenjeno od tranzit (24.12.2011 u 02:55 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|