Videti jedan post
Star 14.01.2012, 18:23   #3
bobang
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 23.07.2007
Downloads: 351
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
bobang befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Vozdra,

Kod T2, Sample, u Custom Drum ne moze i ja isto kazem veeeeeelika mana, zbog tog sam ja sebi manje vise nabavio T3, ali i kod njega to apsolutno ne funkcionira kako treba, moze samo jedan Layer po noti i tako mi nekad dodje da nadjem dobru sikiricu i da Tyrosa razvalim u komade.

Ali evo ti jedna ideja kako mozes u normalnom Custom voice da minimiras problem cinele i ostalog:
(ne znam da li hoces da pravis layerovan drumkit ili samo da bude 1 sample po tipki, ali princip bi bio isti, tako da cu napisati samo s jednim samplom.)

U prvi element (od postojecih 8) ubacis sve osim otvorene cinele, otvorenu ubacis na element2,
sad otvoris voice creator u compu, pa otvoris taj novi custom voice i zatim otvoris element1(klik na plavo dugmence EL1) gdje ti je sve osim cinele, tu ima opcija "AMPLITUDE EG" i tu produzis donju kockicu prema desno do kraja(tim nastimavas RELEASE Time od tog Elementa) znaci sad iako imas kratko odsvirane note taj Sampl(Element) odzvuci uvijek do kraja, sto je i potrebno kod BasNoge i dobosa itd.

E kod elementa 2 tj kod otvorene cinele bi taj Release u opciji "AMPLITUDE EG" trebalo da ostane kratak, tako mozes da duzinom note simuliras kad ce cinela da se zatvori, znaci kad pustis tipku i sam Sample usuti.

A ako ti ipak trebas da to sve odzvuci do kraja pa i sama otvorena cinela, znaci samo produzis Release Time odredjenog elementa.

Nadam se da sam mogao pomoci,
pozdrav, Boban
bobang je offline   Reply With Quote