Videti jedan post
Star 28.01.2012, 12:52   #3
accordst
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
accordst befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard zastita seta-zaključavanje nekih funkcija???

Evo npr. originalni korg-musikant stick (za pa800 i pa2x) je zaključan na način da semplovi ne rade ako prilikom paljenja klavijature stick nije priključen na klavijaturu ,nakon toga se može izvaditi i staviti drugi stick ako ima potrebe i sve radi kao i obično.Ja sam se malo raspitivao i rečeno mi je da konkretno taj orig. stick ima nekakav čip na sebi koji bi trebalo ''provaliti'',da bi se ti semplovi mogli nesmetano kopirati npr. na drugi stick,odnosno da kad jedanput učitaš da ti više ne treba.
Mene zanima slijedeće:
Korg PA3X Musikant verzija(za Njemačko tržište) ima stylove koji nisu u ''običnim'' Pa3x ali su neke funkcije editiranja ritma samo kod tih ritmova kao npr. ''event edit'' i ''style edit'' zaključane, tako da se ti ritmovi ne mogu prerađivati u smislu da neke trake pobrišeš i snimiš nešto svoje ili sl.Može se promijeniti sound na track-u ,staviti drugi efekt i sl.,ali se aranžmanski ne može mijenjati.Na jednom stranom forumu sam vidio da se kupci žale na to al to je napravljena sigurno zato za se vlasnici običnih pa3x ne bi domogli besplatno dotičnih ritmova,jer kako bi onda pa3x Musikant prodavali skuplje od obične varijante.
Malo se raspisao da bi mogao postaviti pitanje,kako se te funkcije mogu zaključati na Pa3x?Pitanje za znalce ako mogu da pomognu.
accordst je offline   Reply With Quote