Hahahaha... cuj posljednja nada. Ti mene puno obaveza sa tim. Znaci ja sam odgovaran ako svoju pasiju ne budes dalje upraznjavao, Boga mi zestoko si mi nabacio odgovornost, jos ce i savjest krenuti da me muci.
Da podjemo od BIOSa. Predpostavljam da nisi pocetnik u svemu ovome posto pominjes da si uradio oveclocking pa cu obici osnovna objasnjenja. Vazno je da u BIOSu deaktiviras sve sto ne koristis. Ovo oslobadja nove resurse. Znaci prvo u Integrated Pheriperials pa tu postavi sve sto ne trebas na Disable (HD Audio Controller, Serial Port, Parallel Port...). Sada idi na CPU konfiguraciju pa postavi na Disable Max CPUID Value Limit, Enhanced C1 Control, Hyper-Threading Technology (velika steta, prevelika steta jer taj HT bi ti donio bar dva puta vise performanse nego sav taj tvoj Overclocking ali Intel D920 ne podrzava HT) i Intel Speed Step Technology.
U Win 7 64Bit sistemu za audio, postavi Background procese za primarne (Device Menager > Advanced...), zatim iskljuci sve vizuelne efekte (posebno Aero). U device menageru postavi na Disable sve komponente koje ti nisu od znacaja u audio sistemu (na primjer Network Controller, a ako nekad zatrebaju lako ces ih aktivirati), iskljuci automatski defragmentirung, idi u Servise pa iskljuci Search i Indexing, a mozes slobodno i Superfetch. Sad idi u folder gdje je instalirana EMU 1212m (Creative Professional) pa nadji tu Patch Mix a onda desnim misem na njega i na Properties pa na Compatibility i onda dole pri dnu aktiviraj Administartors Rights. Ovo je bitno jer driver 1212m u tom slucaju dobija na prioritetu a kako znas taj driver je u sustini najvazniji u kompletnom audio sistemu.
Zapamti, sta god instalirao na taj Win 7 64 Bita, uvijek i iskljucivo instaliraj kao Administrator.
Za Masterkeyboard mozes koristiti i Tyrosa i Korga, onaj koji ti vise odgovara klavijaturom. Ako bude Tyros onda obavezno treba u svakom Hostu koji budes upotrebljavao da filtriras SysEx na Midi Inputu jer svi ti aranzeri salju brdo SysEx podataka koji mogu da opterete Midi Port bez potrebe a Boga mi i da naprave svakakva cuda, onako usput.
'Ajd obavi ovo pa cemo dalje sa instalacijama sveg tog smeca od softvera sto imas... hahahahaha.
Promijenjeno od tranzit (29.01.2012 u 15:20 sati)
|