Videti jedan post
Star 02.02.2012, 21:49   #6
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
nikadvisekorg ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pazi ovako, ista takva lampa ili slična koliko se sećam ide i u displej od pa80 (imao sam ga pre 6-7 godina) i kad je počeo i na pa80 da me zeza ja uzeo i otvorio sam displej i mojom nepažnjom polomim lampu na pa80. U to vreme su 80e tražili u skymusic-u i plus sam trebao da idem 400km u Beograd.... pa sam našao u Nišu jedan servis (neću reći koji da ne reklamiram) gde su mi ugradili umesto te lampe neke diode za celih 30 evra. Samo znam da je serviser rekao da moram da ostavim pa80 na nekoliko sati jer mora da izvede dodatno napajanje za to osvetljenje, tako da i ja razmišljam da na tu foru izvedem nešto, a i smd diode su zahvalne za rad jer ne troše puno struje i ne greju što je bitno za displej.

Žao mi je što nisam slikao taj displej od pa80 jer je stvarno dobro bilo odrađeno iako nije stavljena fabrička lampa, a znam da su u tom servisu u ono vreme menjali boje ekrana po želji muzičara na klavijaturama....

tako da smd nije neostvarivo a kad ionako treba da menjam ništa me ne košta da probam. Naravno neću da radim ništa na svoju ruku bez konsultacija...
nikadvisekorg je offline   Reply With Quote