Videti jedan post
Star 12.02.2012, 14:38   #78
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od MarjanMilosevic Pokaži Post
Tranzit, neznam cime se u zivotu bavis i gde si steko svoje znanje ali si veoma cesto u krivu a nameces se kao najveci znalac na ovom svetu.
Moj jedini poziv, veoma dugi period, je neraskidivo vezan za audio tehniku i muziku uopste i to na najvisem naucnom (a i prakticnom) nivou. Naravno da se covjeku koji nema blage veze o ovim domenima, cini da ono sto pisem ponekad nije uredu, tu ti nisi izuzetak, medjutim oni koji se potrude, vrlo brzo shvate da su to samo neoborive cinjenice. Tu si ti izuzetak, ti to ne mozes shvatiti. Najveci znalac na ovome svijetu sigurno nisam niti su to pojmovi kojima jedan normalan covjek barata (najbolji i najveci i naj... naj... su vrlo relativni i totalno nedefinisani pojmovi i po filozofiji i po psihologiji) ali i to tvoje shvatanje nije izuzetak jer je pravilo i tipus kod sujetnih ljudi.

Citat:
Mikser podrazumeva minimum dva audio kanala koje dati uredjaj moze da kontrolise u nivou glasnosti i kombinuje iste u jedan izlaz. Posto to kod verse aktivnih kutija nema onda to NIJE MIKSER.
Ti ne znas sta je mikser pa je bolje da ne donosis zakljucke. Inace, da te podsjetim, cak i po tvom shvatanju miksera, Verse ima dva kanala, mada to nema veze sa cinjenicama o pojmu miksera.

Citat:
Ako vec razumes miksere onda znas da sam mikser po sebi sadrzi vise delova od kojih se mikserom naziva samo deo koji miksuje kanale.
Vec sam napisao da nemas pojma o definiciji miksera, bas mi je neprijatno sto se moram ponavljati ali ti zaista ne znas ni osnove i bilo bi vrlo korisno ukloniti te sa foruma da ne dezinformises ljude svojim polu i neznanjem.

Citat:
Dopuna kanala u smislu ekvilajzera, padova, panorame i svega ostalog ne spada i mikserski deo nego u editing .
Presipas iz supljeg u prazno. Editing je sve sto se bavi bilo kakvim podesavanjem, nevezano za pojam miksera. Znas li uopste koji je direktni prevod rijeci "editing"?

Citat:
Ponovi cu opet, Powersoft modul koji je u Verse kutijama ima u sebi DSP, a ne mikser.
Rekoh ja vec, naravno da ima DSP a taj DSP se moze kontrolisati softver mikserom. Ti jednostavno ne shvatas znacenje rijeci, softver mikser.
tranzit je offline