Tema: Verse Audio
Videti jedan post
Star 16.02.2012, 15:50   #82
Kewa
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 11.02.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Kewa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ja nekako zaboravim da je i ta veličina i težina bitna ljudima, profesionalna deformacija (sa moje strane). Jesmo, poredili smo ih i u svirci (dan poslije), u praznoj sali ( slično restoranu, sa finom akustikom, bez zvonjave), imali smo iste impresije. Namjerno nisam spominjao svirku, jer i najbolji sistem loš tonac razvali, mi smo postavili sve, i naš mikser i našeg tonca, pa je to bilo uredno, a ja sam nekako navikao testirati zvučnike sa nekim kvalitetnim snimcima, već odprilike znam šta da "slušam". Kažem, oba su radila odlično, kod nas je čovjek i kupio Verse D:sider sistem u poređenju sa KV2, jer je njemu radio malo toplije, ali smo prodali i dva sistema KV2 u istom periodu, njima je on bolje radio. To su nijanse, mislim da nema muzičara koji ne bi bio sretan sa bilo kojim od ova dva sistema, pogotovo za neke normalane svirke, tipa 300-450 ljudi. Imamo mi slučajeva gdje su ljudi gazili sa jednim od ova dva sistema i 700-800 ljudi, ali to nije realno, bezveze je forsirati nešto i dobiti kontra efekat, ljude bole zubi poslije toga, ovo su ipak samo dve kutije plus sub, bez obzira na vrhunski kvalitet.Što se tiče štimanja Verse-a, ako je čovjek to poštimao, sve ok, ja uvijek to nešto pipkam, tražim maksimum iz sistema, naprosto volim da vidim i čujem o čemu se radi. U svakom slučaju, ako se ide na Verse, moj izbor bi bio D:sider 12 (x 2)plus jedan D:sider 18 ( 15-ka je idealna sa D:sider 10, ali mislim da je to već dosta slabiji sistem, naravno, i jeftiniji). Kod KV2 je to EX 10 ( x 2 komada) i jedan EX 2.2. Sve iznad kod KV2 je drastično skuplje ( dve EX 12 plus EX 1.8 sub je oko 8000 eura), tako da je ovaj manji sistem neki optimum.
Kewa je offline   Reply With Quote