Videti jedan post
Star 19.02.2012, 00:31   #4
harepa50
Banovan!

Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
harepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblick
Standard

Citat:
Originalno postovano od Milan$ Pokaži Post
...pa ja muljaviji mixer od dynacorda bre nisam cuo..
Dijelimo isto mišljenje, ali sam se dvoumio da li to da napišem da tema ne bi otišla u pogrešnom smjeru. Nemam ništa protiv Dynacorda kao brenda i firme, oni imaju odličnih većih sistema (kao što je npr. XA-2, Cobra i sl.). Ali što se tiče Powermatea, isto tako mislim, uz dužno poštovanje korisnicima Powermatea. Radio sam na Powermate I i II generacije, CMS seriji...iskreno nikad muljavije miksere u životu čuo nisam i nikako ih nisam uspio naštelovati kako želim, opet uz dužno poštovanje prema njegovim korisnicima. Sad znam da će mi neko sigurno pametovati da ne znam da naštelujem mikser. Ne, nisam mogao naštelovati zvuk kakav volim i želim, a to je da se sve kristalno jasno čuje, ali to nisam mogao zbog tog muljanja. Općepoznata je činjenica da je Powermate malo "napumpan" u niskim frekvencijama, što više odmaže nego što pomaže, pogotovo u našim uslovima i prostorijama za sviranje. I onda mi još neko kaže da je "powermate mikser napravljen kao takav da se ne šteluje", tj. napravljen je naštelovan. Ne znam šta da kažem, ne bih volio da uvrijedim nekoga. PM3 je već druga priča, ali na njemu nisam radio.
Još je žalosnija naša balkanska bolest prema brendovima (tipa Dynacorditis, Shurevitis i sl.). A većina tih ljudi (i takvih neinformisanih pjevača) nije čula za dalje od ovih brendova...Možda jos za EV i to je to. Malo sam i ja razvezao priču, ne bih da potaknem nove rasprave oko PM-a, pa da odvodimo temu u pogrešan smjer.

Nisam imao namjeru nikog da uvrijedim, veliki pozdrav za Powermate korisnike, i nadam se da uživate u zvuku koji vam vaš mikser daje.

Lijep pozdrav
harepa50 je offline   Reply With Quote