Videti jedan post
Star 26.02.2012, 22:13   #1
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ako se secate ja sam jesenas presao sa rolanda na korga,i nisam nesto mnogo odusevljen korgovim zvukom..jes to je sve pristupacno,lako za rad,itd,mada mi posle rolanda previse zvucao jednolicno i plitko, ali ok,lepo me sluzio,zavrsio poso,idemo dalje..e sad,najvise me strah da cu za pa2x dati nekih 600-700 evra doplate,i uz malo vise ram memorije,dobiti minimalnu razliku u zvuku u odnosu na pa1...jer sam iz svih poznatih setova za pa2x izvlacio delove i stavljao u pa1x, pojedinacno naravno zbog rama, i to je sve 90% izaslo isto kao na pa2x...e sad naravno nemam dovoljno rama da razne te stvari stavim sve u pa1x,ali govorim o zvuku konkretno,pa mi je zato sad tu u pitanju doza razlicitosti u zvuku koju cu dobiti za taj dat novac kao razliku za pa2..e sad sto se tice tyrosa,njega imam za neku pristupacnu cenu-recimo moj pa1x i jos 100 evrica odozgo,a dobicu razliku u zvuku,jer opet skroz drugi brend,drugaciji koncept,sad bolju il goru,ne mogu da sudim... pa2 mi se svidja-naravno ima materijala,vec sam upoznat sa sistemom,u principu danas da je uzmem,vec popodne mogu na svirku s njom,tako da to mi odgovara,i nravno odlican vokalist u njoj,dovoljno rama da natrpam sve one stvari koji mi trebaju...tyros s druge strane komlikovan,neobicnog dizajna,i kod mene u kraju ga niko ne svira,alaaa bih odudarao kad bi ga uzoooo,sto po zvuku,sto po izgledu,vise nego dovoljno rama za sve i svasta,vrlo lagan za nosenje i pored mi ostane LE..vrlo pogodna stvar kod ove kombinacije mi je isto i transpoze opcija,koja, ako sam dobro procitao,kod yamahe kad povezes midi kablom s drugom klajvom,vrlo lako kontrlosis obe klajve promenom transpoze samo na jednoj,recimo da bih menjao samo na tyrosu,a ono se menja i na LE-u..ima veliki pregledan ekran,mada pomalo i kvarljiv, kolko sam do sad video...nisam imao mnogo prilika da uporedjujem ove dve klajve..pa2x sam cuo u vise navrata,a tyrosa retko,jer rekoh ovde kod mene ga vrlo slabo sviraju..jedino kako mogu da ih ikako uporedim,ako je to uopste merodavno ,jeste slusajuci dynamix set na jednoj i drugoj...po njemu,ne vidim da je tyros nesto u zaostatku za pa2x tu po zvuku,cak naprotiv,verujem da to izlazi i malo sire nego na korgu..e sad ta njegova komplikovanost (tyros2),verujem da bi mi se smucila pre il kasnije..pa2x dobra proverena sprava, mada mi se ne svidja sto cu da se utopim u masu onih koji po gradu sviraju korga,jer ionako zvucimo 99% isto svi koji sviramo korga...i dalje ne znam,ne mogu da se resim...malo naginjem na pa2x jedino zbog lakoce sredjivanja, zvucno bih se oprobao sa tyrosom...tako da jos ne znam...dajte jos bneki coment..pozz
Milan$ je offline   Reply With Quote