I ja bih pre uzeo rolanda gw8 nego pa50... pocev od izrade pa nadalje roland je napravio mnogo ozbiljniju masinu nego sto je to korg pa50. stvar je samo u tome koliko zelis da se bakces klavijaturom koju kupis... ako hoces samo da sednes za sint, loadas set i udri, onda je ipak za tebe pa50 pravi izbor, posto setove za njega mozes naci iza svakog coska.... ako si voljan da se malo potrudis, zagrejes stolicu i pravis set sa nekim svojim idejama onda uzmi rolanda... uostalom pogledaj samo u demo snimcima temu od kolege bobana pa ces videti kako taj roland moze napucano da zvuci... ima mnogo bolji ton generator po meni od pa50, mnogo masnije boje, a i ritam masina mu je solidna (priseti se samo legendarne G serije rolanda koja je pionir narodnjacke aranzerske svirke kod nas, a ovaj roland ima u sebi postavke G serije i mnogo mnooogo vise)... Izrada mnogo bolja i profesionalnija od pa 50, i da napomenem portamento kojega na pa50 ne mozes imati... ne znam samo od koliko boja moze da se pravi farba na rolandu (mozda ga jedino tu korg prestize) neka me neko od kolega koji imaju tog rolanda ispravi... Onda takodje, na ovom rolandu imas mp3 player, koji pravim muzicarima ni ne treba, ali opet nadje svoju namenu itd itd.... ovo je samo ono sto mi je trenutno palo na pamet... da si se dvoumio npr. izmedju korga pa80 (pa cak i pa500) i ovog rolanda bila bi druga prica, islo bi sve u korist korga, ali izmedju pa50 i gw8 po meni gw8 nosi pobedu... e sad, ne znam da li si razmisljao o yamahi, za te pare mozes naci neku solidnu yamahicu psr serije, cak i novije proizvodnje (mozda bi i ja svoju psr s700 prodao za te pare) ali ne bih da ti pricam dalje da ti ne unosim zabunu ako se razmisljas iskljucivo izmedju ove dve klavijature...