Citat:
Originalno postovano od ella 85
ja ne znam kako si ti shvatio beetovena
|
Odlicno sam ja shvatio Bethovena, ne beri brigu ali tu i nema sta da se shvata.
Citat:
Originalno postovano od ella 85
ovdje je bila rijec da je manje mikrofonije pri istoj snazi sa manjim ulaznim signalom(gain-om) a vise pojacan na klizacu,sto je i normalno jer je mikroifon osjetljiviji sa vise Gain-a i hvata malo sire,ovo mi je cesto pomoglo jest da se zrtvuje malo time sto je nedovoljno jak signal,ali niko to u sali ne primijeti,
|
Nema pogadjanja sa Gainom, nema kompromisa sa Gainom, nikada i ni pod kakvim izgovorom. Gain je iskljucivo tu da se njime podesi najvisi moguci zdravi signal. Sve ostalo, pa i mikrofonija se rjesava drugim alatima. Gain je "nedodirljiv" i neprikosnoven u cijeloj prici, Namjestis i... zavboravis da postoji. Zakon, postulat, od kojeg nema odstupanja i o tome je suvisno i bespotrebno diskutovati.
@aleksandar72
Misli se na vokalne mikrofone i tu nema sta da se objasnjava jer vokali nemaju sta da trazr na frekvencijama ispod 100Hz. Cak se praktikuje da se sijeku i na 120Hz. Ako bi to u tvom miksu bila katastrofa, tu nesto ozbiljno ne valja.
Sta level regulise sam vrlo jasno napisao, procitaj jos jednom pozljivije.
Dodato:
Ne vadim ja nista ni iz kakvog konteksta, samo demantujem bilo kakvo pogadjanje sa Gainom, sve ostalo u tom daljem tekstu a vezano za Gain i Level je samo teoretisanje na osnovama koje ne postoje pa je totalno nevazno.