Citat:
Originalno postovano od zukae
Pa ako ideš na fakultet računarstva trebat će ti laptop. Netbook je promašaj, dobar je samo kad se ide na put pa je lagan. Ja uz laptop sam nabavio i netbook Acer one D255 ima windows 7 starter, ubi se od sporoće, a da se doda RAM treba ga rasturit totalno, što mi se nikako ne radi djelom što je i pod garancijom. Maksimalno može da služi za word i powepoint a i to je kilavo. Možda bi brže radio sa windows xp.
Bolje ti je poruči na amazon bateriju dvije za taj tvoj laptop, uzmi dvokomponentno ljepilo, poljepi šarke na ekranu ako su popucale i uživaj.
|
Nemate vi pojma, ja imam taj d255 netbuk i prvo što sam uradio kad sam ga kupio je izbacivanje sedmice i instalacija xp-a i ubuntua..... mališa radi kao zmaj..... i to sa 1gb memorije, što je za sedmicu premalo.
Svi zahtevni procesi koji vam trebaju za muziku se rade lako, čak pušta i 720p fajlove.
Jedino ako vam treba mašina za video produkciju ne uzimajte ga, za sve naše rabote je dobar, to što pojedinci nemaju elementarna znanja o kompjuterima nije merilo da li je nešto dovoljno za rad.
edit: dok radim u cubase otvorena su mi nekoliko tab-a na chrome, multitasking je dobar čak i sa 1gb.... nisam ni imao potrebe sa xp za 2gb ram-a.