Nidzo
Ja imam Toshiba Satellite i3(2.27) 3gb ram-a, i ati 512 na grafickoj (s tim sto ona uzima od rama jos memorije, koliko znam), brate, ja prezadovoljan sa njim, sve je brzo, lako i na dohvat ruke, tako da kazem... Ekran velik pregledan, tastatura je kao kod one velike tastature, znaci nije tipican laptop da ima brojeve gore iznad slova nego ima i onaj sa strane... i ostalih stvacica poput hdmi, sata, citac kartica, wifi, itd itd itd(sto u principu u danasnjici svaki laptop ima).
SolidWoks i AutoCad rade na njemu bez problema(probao sam cisto onako iz znatizelje), a za programske jezike i to ne znam, ali ako moze ovo moze i to

(valjda).
Sto se tice laptopa i netbooka, moj glas ide za laptop, jer netbook je "ogranicen"(samo na rad na internetu i pokoji sitni rad u officeu i tako to) (sto ne mora znaciti da ti nece valjati, imao sam priliku radit na tim malim prijenosnim racunarima, nisu losi, ali ovako za filmove i surfanje), nesto ozbiljnije ipak ti treba a to je pravi laptop, i kad kupis kupi da valja da ti moze trajat

Naravno u odnosu sa tvojom novcem kojim raspolazes.
Tako da moj glas ide za laptop