Mislim da je sistem dobar samo je pitanje navike...Drugar koji je prezentovao Bk5 (Marko Nis) upada u boje, ritmove, lock,unlock....sve kao podmazano a klavijaturu nema tako dugo.
Nisam se bavio GW8 aranzerom te ne znam kako je tamo reseno?
Inace, ja na E80 sve pretrazujem prakticno preko bas tog sistema, performance list (samo sto se tamo to zove music assistent). Jedino sto vidim razliku jeste da na E80 imam touch screen pa mogu prstom da izaberem performansu...ali isto moram da skrolujem do nje (pogotovo posto ih imam puno...).I na E80 nije savrseno posto je u music assistent ekranu sve dosta sitno pa treba bas naciljati da se ne promasi performansa. Na zalost nigde nije savrseno.
Ja bih to na Bk5 organizovao tako sto bih imao dve (ili vise) lista.
Prva bi bila ona koju koristim kada sam biram program. Tu bi bile performanse sa svim sredjenim za odredjene pesme ili zanr pesama (tipa 7/8 ritam; prva boja mi je mala kabina harmonika; u one touch setings me cekaju cetiri boje od kojih je prva klarinet, druga strings, treca organ harmonika i cetvrta mala kabina harmonika-ista ona koja me je cekala prva da bih mogao da je ponovo izaberem a ne da idem ponovo u listu da je biram).
Dok sviram 7/8 ja mogu slobodno u medjuvremenu da skrolujem do naredne pesme, obelezim je i kada je potrebno samo stisnem enter da predjem u sledecu pesmu/ritam...
Druga lista bi mi bila sa namenskim ritmovima; sluzila bi mi kad krenu narudzbine. Jednu ispod druge bih postavio po kategorijama kako je meni lako da otprilike upamtim gde je koja (rumba ispod rumbe, od sporije ka brzoj, sa-sa u 5 varijanti brzina nazvane po tempu sasa 115, sasa 127, sasa 140, sasa 185 BPM.... Takodje srede se 4 OTS boje da mogu za cas da upadnem...
Treca lista za instrumentale....itd. Stvar je prakse, ideje...
|