Pozz.
Ja sam prije otprilike 2 godine bio u istoj situaciji pa evo da ti mozda olaksam odluku mada je to samo moje skromno misljenje i nemora znaciti da sam u pravu a zavisi ti i od namjene tj. za sta ces koristiti klavijaturu.
Kako rekoh prije ca. 2 godine sam kupio taj famozni GW-8 i na prvi momenat sam bio odusevljen klavijaturom.Fabricke boje su jako dobre ritmovi isto tako.Dosta forumasa hvale tu klavijaturu medjutim moje odusevljenje je nakon intenzivnog upoznavanja sa tom "masinom" jako brzo splasnulo.Nemogu reci da je to losa klavijatura ali meni to ogranicenje od 100 mjesta za pohranjivanje performanci nije bilo dovoljno a i editovanje ritmova je bilo bar za mene previse komplikovano.Nakon otprilike 2 mjeseca sam GW-8 zamjenio za PSR-S710 (sto je skoro ista klavijatura) i nisam se pokajao.Inace sam u proslosti iskljucivo imao Korg klavijature od is-40 pa sve do pa800 ali sa tom "yamahicom" sam bio toliko zadovoljan da sam prije par mjeseci kupio Tyrosa.Najbolje da prvo prrobas kakva je klavijatura i onda sam odlucis.Napominjem da se muzikom bavim samo amaterski i nisam neki profi ali te yamahe su mi pravo funkcionalnei i jednostavne za upotrebu.
Neznam jesam li pomogao ali u svakom slucaju lijep pozdrav.