Videti jedan post
Star 26.11.2007, 14:11   #6
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

U globalu gledano, ovakove situacije kad se pojave radi se 99 % o kvaru na napajanju.
Ako ti njega uključiš, a on ne upali uopće nit signalni LED (on/off) nit daje svijetlo na ekranu, tada je garant otišlo napajanje. e sad, da li je ispravljać u komi, ne znam. Provjeri. Uzmi voltmetar i provjeri mu dolaznu i izlaznu struju. Ako iz ispravljača dobivaš 12 V (nisam 100 % siguran koji ga napon pokreće) tada vidi da nije konektor na kojeg uključuješ tj kaćiš utičnicu ispravljača u "hladnom" spoju. Ako je i on OK, tada provjeri da li dobiva napon na matičnu ploću. No to je već viša matematika i bolje je da sam ne otaraš poklopac, jer bi kasnije mogo još gorče plakat.
Najbolje je da se obratiš nekome od servisera. Ovdje kod nas na siteu vrhunski ti je majstor i sigurno će to riješiti bez problema kolega MikiKg. Miki je iz Kragujevca. Čak radi prerade da Pa50 pretvara u Pa80 za male pare (cca. dvjestotinjak €).
Javi mu se na private ili ako hočeš potražit ću ti ja broj telefona pa popričaj s čovjekom u vezi popravka.
Ako si iz HR, javi mi se na private pa ću te uputiti kod 2-3 jako dobra a jeftina servisera KORG-a. A za BiH će ti se sigurno javiti odavde već jarani, pošto ih ne poznam dobro.
kreso je offline   Reply With Quote