Od Vingula:
Nebi ovom porukom htjeo nikoga uvrjedit al čitajuć taj post stvarno me razbjesnilo.
Pa Vingula druze(nismo kolege,jer ja nisam muzicar,i ne zivim od muzike-hobby) stvarno neznam kako covjeka moze neki post tako "razbjesniti".Ja u njemu nisam procitao nista uvrijedljivo niti ruzno.Nije mi ni Skoro,ni Saban,ni Halid, ni otac ni majka,ni brat ni sestra, pa da su mi stvarno neki pravi IDOLI u zivotu da bih se mogao sekirati zbog toga.Mogu dati svoje misljenje ali bez "bijesa".Zato druze cuvaj zivce i zdravlje,trebace ti u zivotu za pametnije stvari.Oni mlate lovu a ti "bjesnis".

I neznam stvarno sto ste zapeli za kantautora Miroslava Skoru.Covjek ima svoju publiku,gledao sam na TV da napuni neke dvorane,a sad o pjevanju moze dati svako svoje misljenje.PO MENI: Skoro spada u grupu kantautora bez velikih glasovnih mogucnost(dakle-bez vecih, a ne da nezna pjevati).U otprilike istu kategoriju spadaju i: Sejo Sexon(Zabranjeno pusenje),Bajaga,Alka Vuica,Zlatan Fazlic-Fazla,Hasan Dudic,Djordje Balasevic,Severina,Drazen Zeric-Zera,Toma Zdravkovic....itd
Pa sta mislite kako bi se komentarisalo kada bi neko postavio temu:ZNAJU LI PJEVATI- Josipa Lisac,Dado Topic,Zorica Kondza(moj omiljeni vokal),Gibonni,Giuliano,Safet Isovic,Serif Konjevic,Halid i jedan i drugi,Haris Dzinovic,Marinko Rokvic,Miroslav Ilic,Saban Saulic....itd.
Tema se moze beskonacno vuci.Samo da napomenem-da bi neko bio muzicki kriticar,on nemora biti muzicar.Mora dobro poznavati muziku,imati izostreno uho,a ostalo je stvar ukusa.
Sto se tice mog druga a tvog kolege Alix-a,istina je da on zivi u Sloveniji(LJubljana) ali on ti je cistokrvni bosanac tako da sumnjam da i on zna neke njihove izvodjace(pjevace).Njegov ukus je narodnjacki a toga gore nema i zato valjda i taj vas mali nesporazum.Ali vi cete to vec miroljubivo rijesiti,

jer znam da je dobronamjeran covjek.Ali druze neznam kako nis cuo da u Sloveniji postoji i onaj zafrkant Magnifico.
Primjetio sam da u svom postu pises o istoku i zapadu,kao o dva razlicita svijeta.To je samo razlika malo u mentalitetima i ukusu.Ne bih volio izvuci zakljucak da je istok seljacki a zapad gradjanski.Koliko vidim iz profila nekih clanova foruma sa "zapada" oni su duboko u folk muzici i rade tezge gore kao narodnjaci.Evo ja sam u Sarajevu,i istok i zapad.U kakvom sam onda ja to svijetu.Odavde je potekao sevdah,najbolji rock and roll,ima i pop-a,i jazza,i narodnjaka i hip-hop-a(Edo Maajka razvaljuje u Hrvatskoj i drugdje).Ma sve ti je to u gram gore-gram dole.Lova je u narodnoj muzici(bez obzira sta ja mislio o tome i koji je moj ukus) dok ovo ostalo zivotari ili je mrtvi kokuz.
Vingula drugaru,ovo sto sam napisao je totalno dobronamjerno,i nepretenciozno,bez ikakve pristrasnosti i ne bih volio da se neko nadje uvrijedjen a ponajmanje "bijesan".

.SAMO SMIRENO I DRUGARSKI
Pozdrav