Citat:
Originalno postovano od casper
...Prije obrade styla u nekom editoru, CASM podatke izvučeš u posebnu datoteku i nakon obrade ih vratiš nazad u style. Tako nećeš narušiti strukturu ritma i bit će funkcionalan kao i prije editiranja. Naravno, pod uvijetom da u editoru ne brišeš markere i ne mijenjaš ono u što nisi siguran. Dodatno, mnogo bolja opcija je koristiti Sonar ili stariji Cacewalk nego Cubase koji spominješ. I već spominjani XGworks je vrlo močan za taj posao....
|
Ovo oko vadjenja CASM podataka nisam bas najbolje razumeo. Kako ih vadis iz ritma i kako ih nakon obrade vracas, a nije mi najjasnije i zasto ako vec editujes ritam u CASM Editu?
Pravim sebi ritmove i nemam problem sa funkcionisanjem istih vec me interesuje ovo da bih znao sta se dobija time i moze li se jos nesto unaprediti?
A sto se tice programa, koristim Cubase odavno pa sam navikao na njega, dosta brzo funkcionisem u njemu dok bi u nekom drugom programu, tipa Sonar (koji je vise nego odlican) morao malo da cackam da pronadjem funkcije koje u Cubase-u znam zmureci da nadjem. Za CASM sekcije, koje inace imam u vecini ritmova, koristim pominjani CASM Edit.
Inace, citao sam po forumima da je XG Works odlican za rad oko midija ali nigde ga nisam nasao da ga probam. Aj` sto nema "narodne" varijante ali nema nesto da se nadje ni legalna! Ima li neko od vas OMB11? Voleo bih da probam taj program, voleo bih da vidim kako funkcionise!