@AcaG600
Probao sam to drugar davno,a i sinoc ponovo.

Znam samo da sam davno,odmah,odustao od ovoga,iz prakticnih razloga.
Da,i mislio sam upravo na taj "zamoran" dio koji pominjes,a koji je,opet po mom licnom misljenju,nepotreban,suvisan i nije logican
Ukoliko ti zaista smatras da ti je tako lakse onda super.

Nisam napisao a ni mislio da postoji samo jedan prelaz,nego da prelazi kao ni varijacije,nisu slozeni logicki i samim tim sviranje samog ritma je otezano i slozeno.
Ovo vazi i za ljude koji zasviraju kod kuce,a i za ljude na zivim nastupima.
Narocito,treba imati u vidu ljude koji sviraju zive svirke (ja nisam taj),a moraju da istovremeno pritisnu dva tastera,koja nisu bas ni tako blizu,ili jedan pa drugi ali u djelicu sekunde,da bi se odsvirao prelaz.A,"fabrika" predvidjela da se to "gospodski" uradi samo pritiskom na jedan taster.
To je priznaces vrlo neprakticno,i rizikuje se da dodje do promasaja,a to nikome nije bas drago.
Inace,u proslom postu sam napisao,da je neizvodljivo samo sa tasterom FILL IN,,koji je predvidjen za prelaz,preci iz jedne varijacije u drugu varijaciju istog ritma,uradjenog na ovaj nacin.Napisao si kako se to izvodi,i ja sam to znao,pritiskom na dva tastera,i kao sto sam vec napisao,oznacio to neprakticnim.(moje misljenje)
Trebalo bi da se prati logika instrumenta i njegove opcije,koje su na raspolaganju,da se sto brze i sigurnije manipulise komandama.
Po mom misljenju,zbog par minuta posla na spajanju dva ritma,si ipak sebi zakomplikovao stvar.
Postoji jos jedan nedostatak u ovom nacinu,a to je da se moraju spajati po dvije varijacije jednog i dvije drugog ritma.
Zasto je ovo nedostatak.?
Zato sto ne mozes po zelji odabrati pojedinacno bilo koju varijaciju koja ti odgovara iz jednog ritma i kopirati je na bilo koje mjesto drugog ritma.
Moras uzeti dvije,a da bi to uradio,trebas naci ritmove koji odgovaraju ovakvom "zahvatu".A to trazenje zna da bude jako dugo i mukotrpno.I pitanje je opet,da li ces biti zadovoljan.
Nesto mi jos nije jasno o tim "lampicama" koje tebi svijetle i ne svijetle na tasterima za varijacije ritma.
Kod G800 uvijek,i to bas uvijek,svijetle dvije "lampice" (led diode),sta god da odaberes i koju god kombinaciju napravis.Ne moze biti da ne svijetli ni jedna,ili da svijetli samo jedna.
Mada je ovo nebitna stvar,ali eto cisto onako mi cudno,smatrajuci da su te funkcije kod G600 i G800 iste.
Na kraju cu opet ponoviti idealnu i logicnu kombinaciju kako bi trebalo da budu slozene varijacije,dva ritma na jednom User mjestu:
-jedan ritam na: Advanced-Original i Advanced-Variation
-drugi ritam na: Basic-Original i Basic Variation
-fill-ovi naravno idu: fill to OR i fill to VAR
Ovo je samo moje vidjenje stvari i razmjena misljenja.Vodio sam se logikom,i optimalnim i sto brzim manipulisanjem i upravljanjem klavijaturom.A u ovom slucaju je "fabrika" to omogucila.
Pozdrav,