Videti jedan post
Star 06.04.2012, 22:58   #6
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kad god pisem o ovakvim stvarima imam na umu da pred sobom imam muzicara a ne IT tehnicara ili Gamera (muzicki je ovo forum). EMU 1212m je minimum da bi se dobio sound koji je bar ravan aktuelnim hardver instrumentima (mada je najcesce i nesto bolji). Tu nema mnogo filozofije jer sve Sound Blaster, Audigy i ostala bratija nisu, niti predvidjene za ovaj domen, niti mogu da se nose (radi svoje driver strukture i svoje namjene) sa aplikacijama iz audio domena. Moramo ipak razmisljati muzicki ili muzicarski. Prednost jedne EMU1212m nad najboljom kartom iz Audigy serije, kada se radi o audio domenu je ogromna, mada cijena moze cak biti i veca u korist najboljih Audigy karti sto ih i dalje ne autorizuje za audio rad. Te karte imaju sasvim drugu namjenu i ispunjavaju sasvim druge zahtjeve. Investicija od stotinak eura, a evo vidim da ih trenutno na e-bayu ima i za ispod pedeset eura, nije posebno veca u odnosu na neku od Audigy karti a razlika je, kako vec rekoh, ogromna. Ama ne mora da bude ni ta EMU1212m, bice dovoljna i Behringerova UCA202 koju ce novu dobiti za 25 eura a i ona je audio karta koja je miljama daleko od Audigyja i kompanije. Sve na svoje mjesto i sve ce biti uredu.
tranzit je offline   Reply With Quote