@zaki1 uz dužno uvažavanje i prema tebi,
ukoliko udari grom u okolinu, ne postoji nikakva zaštita, jedino postoje korektori napona koji stabilišu napon koliko toliko kad varira u manjoj meri npr od 190 do 240, a ako misliš na one produžne kablove s prekidačem koje uvaljuju ljudima kao zaštitu od visokog napona prilikom grimljavine, okači to mačku o rep. Svaki uređaj bi trebalo da ima zaštitu koja vrisne prilikom malo većih napona, tako da ti je jedino potreban korektor napona ako sviraš nav kuće. Jedina sigurna zaštita od strujnih udara prilikom grmljavine-udara groma je da izvučeš kabl iz zida, jer prilikom jakog udara struja može da se prenese i više od 20-30 cm od utičnice.
Tvoje ne poznavanje materije ti ne daje za pravo da upadneš s tom pričom o strujnom šoku, to nije prase pa da mu udariš strujni šok, nego klavijatura koja i treba da trpi šokove za cenu koštanja.
Kao da si mi rekao da vozim auto sa ceradom preko da se ne bi desio strujni šok na bord kompjuteru, i da ga ravnomerno vozim da ne izgori nešto unutra. Nebuloza.
Ja ako platim nešto 2000 evra (i više je koštao kad se pojavio) hoću da mogu da drnam i prčkam po njemu 24h dnevno i učitavam i presnimavam do mile volje.
Tako sam radio na pa1x i na pa1xpro i nikad im se ništa nije desilo.
Kao što su auta prestala da se prave oko 1995-96. godine, tako je i korg prestao da pravi klavijature posle 2002-03. godine.
|
Citat:
Originalno postovano od tranzit
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
|
Citat:
Originalno postovano od caka012
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.
|
Promijenjeno od nikadvisekorg (07.04.2012 u 16:11 sati)
|