Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2006
Mjesto: banjaluka
Downloads: 790
Uploads: 32
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: klavijatura,harmonika,gitara
Interesi: racunari,studija,audio programi,vst,itd itd
|
Tomy meni je sve jasno oko toga ali me zbunilo jer sam pitao covjeka za bas jel semplovan na koji sviras ili je fabricka uradjena boja .kaze sempl i poslacu ti cijeli set svoj sa m3 pa biraj sta ti valja.i ja kontao extraktovati wavove sto mi se svidi od uzoraka i ubaciti u kurzweil i mapirati za sebe.i poslao mi ksc skriptu mali fajl ,sng,kge sve mali i taj pcg jedini nesto veci 22mb ali opet mi bilo cudno kako samo toliki a sav set semplova.kaze to je to ja na to sviram...e sad ja sam od prije znao da je pcg samo postavke efekti itd itd da u tom fajlu nema uzoraka sirovih semplova nego je svaki korg koji cita multisempl imao jos jedan folder u kome su smjestene mape KMP i sami semplovi KSF.ali to nisam dobio.sad mi se samo 2 odgovora namecu.1.ili nije poslao to sto fali (mada mi rece da je to to i nema nista vise) ili 2.mozda kad sam ga pitao jel ti bas sempl i fabricka boja je sempl u stvari :-) vjerovatno onda svira na samo njegove fabricke farbe ali uradjene i editovane:-) mada mi je i to cudno jer kad sam taj PCG sto mi je poslao ubacio u M3 editor on je meni uredno izbacio nazive user boja i tamo ima izmedju ostalog ibo_guerini ibo_sopran itd a cisto sumnjam da m3 ima takve harmonike guerini president da joj ne trebaju semplovi dobri.
Dodato:
u svakom slucaju hvala ti na odgovoru bar mi je jasno zasto je taj PCG toliki da ne razbijam glavu i pokusavam nesto traziti u njemu jer me to bunilo znam da su PCG bili obicno puno manji :-)
Promijenjeno od sinisa35 (08.04.2012 u 23:21 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|