Au momci svaka cast. Prvo da se zahvalim majstorima pa da malo objasnim zasto bih hteo to sto sam pitao. Prvo za efekte, mislio da spojim midi B out u midi A in i podesim da partovi iz stylea salju midi signal na song partove, posto na song partove mogu da stavim vise razlicitih efekata. Zato sam hteo da ubacim sysex podatke u style koji ce menjati efekte u song partovima preko midija. A ovo vezano za slanje korgovih sysex poruka iz yamahe, nisam prvo hteo da objasnjavam, posto imam tr-a i tyros 2 a kad sviram ,nazalost, dosta transponujem pa mi je to veliki problem. Jer kad transponujem tyrosa onda moram i tr-a, i to rucno, posto ne moze nikako da se namesti da iz tyrosa posalje poruku za transponovanje, a to veoma sporo ide. A desi se i da zaboravim da vratim transpose na korgu pa tako pocnem pesmu i ispadne katastrofa. E zato sam mislio da napravim songove sa sysex podacima koji transponuju obe klavijature u isto vreme. Svatam i ja da je sve ovo mnogooo komplikovano ali sta cu kad hocu da iskoristim sto vise mogu, posto za nesto novije nemam para.