21.04.2012, 20:03
|
|
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.12.2008
Mjesto: Vranje i Beograd
Downloads: 1
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Gitara,Aranzer i pevam
Interesi: Dobra muzika i zene
|
Citat:
Originalno postovano od tranzit
Neces ni uspjeti ma koliko se trudio. To prekidanje je poznata bolest Audye. Znaju to i svi oni koji uzdizu Audyu do neba ama im tesko da priznaju (debelo zavoljeli svoj instrumement pa ne vide, to ti je isto kao i sa djevojkama, ona debela, pjegava, ruzna do bola, ama njemu najljepsa na svijetu, ljubav ti je cudna rabota). Jos se lome koplja da li se radi o hardverskom problemu, kao sto je svojevremeno bio slucaj kod Yamahe 9000Pro (ista greska) ili je u pitanju Bug u operativnom sistemu. Tipovao bih na ovo prvo. I kod te Yamahe je bio hardver u pitanju. Ovo se desava jer resursi Audye nisu u stanju u pojedinim momentima da prerade silne podatke koji dolaze iz ritma i onda u nedostatku potrebnih resursa odnosno slabe performanse kompletnog sistema (misli se na hardver) dolazi do prekida, vrlo kratkih ali vrlo primjetnih i neoprostivih. Audya je samo neuspjeli italijanski pokusaj da kopira ili cak i nadmasi konkurenciju iz Japana. Vidjeli smo kako je to zavrsilo jer... zaista je zavrsilo. Nije Ketron jedini koji ima problema sa svojim aranzerima. Tu je Korg sa PA800 vrlo prezentan a i novi PA3X je imao dosta Bugova u svom kratkom bitisanju na trzistu. Yamahin posljednji aranzer koji je imao problema je pomenuti PSR 9000Pro (zanimljivo, PSR 9000 nije nikada imao nikakav problem sa tim prekidima). Roland ne zna sta znaci Bug kao i svi novi Tyrosi. Audya definitivno pripada projektima koji su samo na papiru odlicni. U praksi je pored tih prekida veliki problem i veoma sljampava integracija audio loopova koja je sve samo nije za upotrebu jer sve to kaslje, stuca i muca. Ne bih ulazio odmah u sve detalje ali ako se poneki ponosni vlasnik Audye bas bude interesovao ili cak bio "uvrijedjen" svim ovim sto pisem o njegovom ljubljenom instrumentu, neka se javi a ja cu to vrlo detaljno i veoma arugumentovano da objasnim.
Casper, cini mi se da sam to vec jednom napisao ama za svaki slucaj jos jednom... momak sve me vise i prijatnije iznenadjujes konstruktivnim diskusijama. Tako to i treba.
|
Samo da razjasnim sto se tice "Zirija" mislio sam na ovaj post-nista zlonamerno.Kraj diskusije...
|
|
|