Citat:
Originalno postovano od rocco
malo opsirnije,audya ima dosta fabricki sredjenih boja zlata vrednih za studio, sto i brdo vst instrumenata ne mogu tako da prozvuce,znaci sami fabricki soundovi ne traze mnogo procesiranja a zvuce vrlo siroko i mocno,dok kod korgovih aranzera nije takav slucaj,90% zvukova nisu uopste fabricki sredjeni,frekvencije joj nisu uopste uravnotezeni i kad se uzme u obzir da sami sampler u korgu nije bas za pohvalu,audya je svakako vredniji.....to sam hteo da kazem
|
Vredniji u kojoj sferi? Sam si rekao ima boja za studio, ali zaboravljaš da je ovde 95% muzičara koji nemaju veze sa studiom i bitniji im je funkcionalni deo klavijature.
Kako onda objašnjavaš to što su svi zakleti rolandovci ostavili G seriju i prešli na PA, svi su oni znali da je zvuk "lošiji" za njihove rolandovske uši ali su nauštrb kvaliteta ipak odabrali korg baš zbog onoga što nema veze sa zvukom. A nas ovde to više zanima negoli sam zvuk. Jer par dobrih ritmova možeš da napraviš i na gem wk6 koji ima 32mb ram-a (kao pa1x) i da staviš demo i šta s tim? Poenta je da se lepo razmotre sve mogućnosti i nemogućnosti audya aranžera.... a ovako kako je krenula tema pretvoriće se u običnu kafansku raspravu zbog pojedinaca koji su upecali ribu od dva metra.....