Ja i ne kudim zvuk te klavijature vec upravo taj sistem promene performansa, ritmova i boja za koji umesto da pritisnes dugme moras prvo da vrtis tockic a onda da ga i pritisnes. Oni umesto da pojednostavljuju stvari, samo ih komplikuju! Neko ce reci kako je to novi sistem na koji se treba navici, nemam nista protiv novotarija kada su napredak u odnosu na prethodno ali ne mogu da kazem da je napredak da umesto pritiska na jedno ili eventualno dva dugmeta moras prvo da pritisnes dugme da bi otvorio prozor sa performansima, onda brzo vrtis tockic jureci da pronadjes zeljenu postavku a zatim ponovo pritisnes dugme (tockic). Ovo definitivno nije jednostavnije od standardnih sistema!
Inace, zvuk Rolanda mi se veoma svidja ali mi je, kao i jos nekim kolegama koje znam, veoma zao sto Roland poslednjih godina izbacuje samo klavijature iz donjeg cenovnog segmenta (samim tim i kvaliteta), koje su "osakacene" za raznorazne stvari i nikako da izbaci jedan "pravi" aranzer koji bi mogao adekvatno da se nosi sa konkurecijom. Kada kazem "pravi" mislim na top modele tipa Tyrosa, Pa3x, Audyje i slicnih klavijatura. Dakle, prvo da je hardverski uradjena kvalitetno (kuciste, dugmici, potenciometri, displej), da ima dobre a ne "nisu lose" ili "moze da se odradi na njima" dirke, da ima sve potrebne konekcije i komande itd.
|