Brate ja sam tu klaviajturu imao kao opcijudoduse verziju sa 76 dirku posto ove kratke nije bilo jos pre tri godine i vise kad sam kupovao Pa2xPro po ceni od 3000e i nije usla u moj izbor!Proslo je od tada eto puno vremena a na Ketronu su poboljsali samo neke sitnice i nista drugo pa i dalje ta klaviajtura usopte ne dolazi u moj izbor . . . Vidim smeta vam kod Korga bubanj,sempler kazete da je isto 16bit-a i 24bit-a 44.100Hz i 48.000Hz i sta znam ja vec?To sto se prica da su to samo podaci na papiru to veze sa vezom nema i postoji zakon o zastiti potrosaca i svaki proizvod prodje koitrolu i testiranje tako da to nije mala stvar za laganje jer je taj aranzer prosao najdetaljnije ispitivanje pre i u toku naveceg muzickog sajma a drugo evo ja cu ti izbaciti moj sempl bubnja koji je 48.000Hz 24Bit-a stereo i ti neces uspeti da ga ucitas u tvom aranzeru a kod mene to ide glatko a cak i mogu da semplujem u tom formatu?Jesu li to samo podaci i laze li Korg?Sad cu ti dati jos jedan podatak posto nisam hteo da se nadovezujem na tranzitov post da ne bude da ga citiram a on o tome nije hteo da vam pise!Obican nosac zvuka moze da nosi 44.100Hz u 16 bit-a dok 48.000Hz 24 bit moze da nosi Dvd a obican Cd o tome moze da sanja a ko me ne veruje neka uzme neki dvd gde je zvuk 48.000Hz 24 bita i neka uposredi sa zvukom sa obicnog Cd nosaca bice m u jasno koja je razlika!Toliko o sempleru kad smo poredili ove dve klaviajture a sad cu preci konkretno na osnovne stvari kod aranzera!ARANZER-zna se ko je covek koga zovu aranzer!To je tip koji dodje osmisli celu ritam sekciju,uklopi solo instrumente,pratece glasove i instrumente,prvi glas i sve sto ide u jednoj pesmi pa zato i nosi naziv aranzer a obicno su oni i producenti pa je cela postavka i zvuk u njihovim rukama!Zasto sam ovo napisao???Pa sviram aranzer i znaci da treba da uzmem i mnogo toga podesim prema svojim potrebama sto ce svaki normalna aranzerska klaviajtura da mi to dozvoli!Ne svidjaju ti se bubnjevi kod Korga-uzmi semplovane . . . Ne svidjaju ti se boje ubaci svoje i uz njih dobijas najbolji paket Tc efekata,24 oscilatora,edeitnig koji je bolji od 80% workstationa pa od boje mozes napraviti cudo ako si pravi aranzer . . . Znaci sad sam kupio osnovnu verziju Cubase-a i u njemu sam dobio bubanj LN DRum7 i osnovne Steinebrg efekte i sad treba da ga pljujem na sve strane????Uzmes lepo pa ubacis dobre plug inove,pa podesis te plug inove,pa ubecis svoje bubnjeve tipa BFD2i tak odalje i tako dalje pa sve to lepo rasporedis po pnaorami da se ostavi sredina za osnovne stvari i da se nista ne guzva pa ces onda da se kunes u taj Cubase . . . Opet ponavljam ne pljujte ovde ni Yamahu ni Korg ni bilo koga jer svi su on i za tu stepenicu koju vi pominjete ispred Ketrona . . . Hvala lepo